CES 2021: Acer lansează un Chromebook cu procesor AMD Ryzen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer Chromebook Spin 514

Chromebook Spin 514 nu se va opri însă doar la utilizarea unui procesor de la AMD, ci va avea şi grafică integrată Radeon.

Chromebook Spin 514 este primul de la Acer care foloseşte ultima generaţie de procesoare AMD Ryzen de înaltă performanţă. Bazate pe arhitectura „Zen”, procesoarele mobile AMD Ryzen asigură responsivitate, timp de încărcare rapid şi o durată lungă de viaţă a bateriei.

Chromebook Spin 514 include, de asemenea, grafică AMD Radeon de ultimă generaţie pentru experienţe de gaming îmbunătăţite, streaming şi creare de conţinut. Modelele cu procesoare quad-core AMD Ryzen 7 3700C sau Ryzen 5 3500C vor avea grafică puternică AMD Radeon Vega încorporată.

Tehnologia procesorului AMD contribuie la designul subţire şi uşor al Chromebook-ului Spin 514, care oferă până la 10 ore de funcţionare a bateriei şi portabilitate cu o greutate de 1,55 kg. În plus, Chromebook Spin 514 este echipat cu până la 16 GB DDR4 DRAM şi până la 256 GB spaţiu de stocare.

Şasiul este fabricat din aluminiu anodizat, sablat, cu accente pe capacul superior şi pe touchpad. Dispozitivul oferă o durabilitate la nivel militar (conform standardului U.S. MIL-STD 810H) şi are un şasiu metalic ranforsat care rezistă la căzături, lovituri şi coroziune. Acesta este proiectat pentru a supravieţui căderilor accidentale de la înălţimi de până la 122 cm şi pentru a rezista unei presiuni de până la 60 kg.

Afişajul IPS tactil Full HD de 14 inci este acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass, astfel încât să reziste la zgârieturi. Ramele laterale sunt subţiri, de 6,1 mm, şi conferă dispozitivului un raport ecran-şasiu de 78%. Dispozitivul are un design convertibil şi poate fi deschis la 360 de grade, permiţând utilizarea pentru colaborare, partajare, prezentare sau tastare într-o varietate de medii şi scenarii. Este disponibil în trei culori: Pure Silver, Steel Gray şi Mist Green.

Noul Chromebook are două porturi USB type-C, ambele acceptând USB 3.2 Gen 1 (până la 5 Gbps), DisplayPort prin USB-C şi încărcare USB. De asemenea, mai are şi două porturi USB 3.2 Gen 1, unul cu posibilitate de încărcare a dispozitivelor mobile chiar şi atunci când Chromebook-ul este oprit şi un cititor de carduri MicroSD. O selecţie de modele Acer Chromebook Spin 514 au şi un port HDMI pentru conectare convenabilă la proiectoare, în timpul şedinţelor sau cursurilor.

Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) va fi disponibil în Europa din luna martie 2021, la preţuri începând de la 529 EUR. 

TehnologiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite