Cât de greu e să porneşti propria afacere în IT? „România nu este o ţară prietenoasă pentru startupuri, dar lucrurile încep să se mişte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Andronic, Venture Connect
Ana Maria Andronic, Venture Connect

Adevărul Live de la ora 15.00 avut-o ca invitat pe Ana Maria Andronic, fondator Venture Connect, un eveniment dedicat celor care au afaceri la început de drum şi care vor să-şi propună ideea investitorilor.

Ana Maria Andronic este cofondator Venture Connect. La Adevărul Live a vorbit despre provocările tinerilor atunci când vor să deschidă un startup, prin ce trec ei şi cât de important este să se asigure legal înaintea unui asemenea moment din cariera lor.

Prima ediţie   a avut loc în 2010, iar prima investiţie a venit în acelaşi an, când Tjobs.ro a primit 500.000 de euro.

Evenimentul de anul acesta se va desfăşura pe 12 iunie la Hotel Intercontinental. Cei care vor să ajungă în faţa investitorilor trebuie să depună proiectele până pe 30 mai. 

Te poţi descurca de unul singur? „Este destul de greu să faci singur toate lucrurile astea. Ai nevoie de ajutor de la cineva care este specializat. Antreprenorii se plâng că nu au acces la o consultanţă juridică care să le rezolve problemele. Ca antreprenor trebuie să te lupţi şi să convingi un avocat care să te ajută. Depinde cum pui problema“, a declarat Ana Maria Andronic. 

Este o România o ţară startup friendly? „Îmi place să fiu un om optimist. Nu ştiu dacă e friendly, dar asta face parte din drive-ul (motivaţia) unui antreprenor. Sunt lucruri care ar putea să vină mai uşor: administraţia, birocraţia. Dacă ne referim la asta, nu, nu este o ţară bună pentru antreprenori. Dacă ne gândim, totuşi, la deschiderea globală, nu ar trebui să ne mai văităm atât. Faţă de acum trei ani, lucrurile chiar încep să mişte.“, a mai zis ea. 

Citeşte restul declaţiilor în format live text, mai jos

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/startup" target="_blank">View the story "Startup" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite