Cât de buni sunt chinezii de la Xiaomi în faţa Apple se vede în aceste vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Xiaomi s-a remarcat prin vânzări rapide, dar recordurile sale sunt eclipsate de cel mai nou: Mi5, telefonul său de vârf, s-a apropiat de iPhone 6s ca cifră de vânzări.

În 2014,, iPhone 6 stabilea un record: 10 milioane de bucăţi vândute în primul weekend. A fost şi anul în care Apple a avut un model mai mare. Anul trecut, succesul a fost şi mai mare: 13 milioane de unităţi. Aşa cum se întâmplă, de la an la an, Apple are dreptate şi stabileşte o nouă cotă. Acum, e timpul Xiaomi. A fost prezentat spre finalul Mobile World Congress 2016 şi a fost precomandat de 16 milioane de oameni.

Desigur, nu-i vorba doar de un weekend, dar tot este o cifră impresionantă. Pe 1 martie va fi lansat oficial în China şi nu este deloc un smartphone prost. Are un ecran de 5,15 inci la rezoluţie full HD, foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 820 cu opt nuclee şi are 3 sau 4GB de memorie RAM, în funcţie de varianta pe care o alegi. Spaţiul de stocare este de 32, 64 sau 128GB. Cea mai bună parte este că foloseşte şi USB-C care suportă încărcare rapidă. 

Camera foto are un senzor Sony de 16 megapixeli, cu stabilizare optică pe 4 axe, autofocalizare cu detecţie de fază şi filmează 4K. Bateria pentru toate acestea este de 3.000 mAh. Xiaomi Mi5 va fi disponibil în trei versiuni cu hardware diferit şi preţuri diferite. La puţin peste 300 de dolari există varianta cu 3GB de memorie RAM şi 32Gb spatiu de stocare, pentru aproximativ 350 de dolari primeşti 3GB de memorie RAM şi 64GB stocare, iar la peste 410 dolari ajungi la cel mai bun hardware: 4GB RAM şi 128GB spaţiu. 

Mai trebuie să reţii că funcţia de încărcare rapidă promite o încărcare a bateriei până la 80-90% în doar o oră sau în cinci minute de încărcare ai autonomie de 2,5 ore de utilizare. Desigur, sistemul de operare este Android Marshmallow cu interfaţa MiUI. Mi5 este concuret cu LG G5, Galaxy S7 şi poate iPhone 7.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite