Cât de bun este Samsung Galaxy S4? Samsung livrează un telefon bun, dar Galaxy S4 nu este încă „the iPhone killer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Galaxy S4 a fost lansat oficial şi câţiva norocoşi au avut contact cu el. Cu fiecare produs Samsung nou se spune că este „the iPhone killer“, aşa se spune şi despre Galaxy S4. Există însă oameni care nu sunt de acord cu acest lucru, deşi primele impresii după ce au testat Samsung Galaxy S4 sunt dintre cele mai bune.

Samsung Galaxy S4 a fost lansat şi va fi pe piaţă abia spre finalul lunii aprilie, dar câţiva jurnalişti din SUA au avut deja primul contact cu telefonul sau, cum se spune în engleză, primul hands on cu Galaxy S4. Samsung a livrat un telefon bun, spun aceştia, dar nu s-ar grăbi să-l numească „the iPhone killer“, deşi telefonul Apple are dotări mai slabe.

Samsung Galaxy S4 a fost prezentat în New York cu foarte multe funcţii, dar Spencer Ante scrie pentru „The Wall Street Journal“ că pe unele nu le-a putut folosi, deoarece Samsung nu le finisase încă. „Deşi multe dintre funcţii sunt utile şi inovatoare, prea puţine dintre ele au fost gata pentru un preview cu jurnaliştii“, a spus acesta. Dar cât de bun este Samsung Galaxy S4? Este mai bun decât iPhone 5?

Samsung Galaxy S4 are un procesor cu opt nuclee Exynos 5 Octa fabricat de Samsung sau unul quad-core Snapdragon 600 de la Qualcomm, în funcţie de regiune. Cel mai probabil în SUA va ajunge cu variantă quad-core. Memoria RAM este de 2GB şi spaţiul de stocare este de 16, 32 sau 64GB, vine şi cu slot microSD. 

Ecranul este de 5 inci Super AMOLED cu rezoluţie full HD, dar telefonul nu este cu mult mai mare decât predecesorul Samsung Galaxy S3. Camera foto est de 13 megapixeli cu una principală de 2 MP, iar bateria are 2.600 mAh.

Primele impresii despre Samsung Galaxy S4

Jurnaliştii de la The Verge numesc Samsung Galaxy S4 drept o actualizare mai mare şi mai rapidă a celui mai popular telefon cu Android.

La prima vedere, Galaxy S4 nu pare deloc revoluţionar, dar dat fiind succesul predecesorului său, poate că nu o revoluţie era necesară. Este un telefon mai rapid cu un ecran mai bun, cu o cameră mai bună şi câteva funcţii software interesante, iar pentru compania care este aproape sinonimă cu cuvântul „Android“, asta ar putea fi suficient pentru a-şi asigura succesul.

Cei de la ArsTechnica spun că au avut ceva probleme cu controlarea prin gesturi, fapt de care s-au mai plâns şi alţi jurnalişti. Este o funcţie introdusă de Samsung încă de la Galaxy Note 2, dar nu este perfectă nici acum se pare.

Nu suntem siguri că toate funcţiile introduse de Samsung vor fi de succes, dar funcţionalitatea de bază şi designul sunt mai bune ca niciodată. [...] Samsung Galaxy S4 se simte foarte bine şi solid în mână, iar forma sa este mai atrăgătoare decât la Galaxy S3.

Engadget afirmă că degeaba se plâng unii oameni de carcasa din plastic, Samsung oricum nu avea de gând să livreze altceva. Acest lucru a fost spus de un reprezentant al companiei chiar cu câteva zile înainte de lansarea Samsung Galaxy S4. Plasticul este un material pe care îl pot face rapid.

Samsung Galaxy S4 este o dovadă a hotărârii Samsung: o concentrare foarte mare pe funcţii în dauna designului şi o dorinţă foarte mare de a împinge Android la limitele sale. Totuşi, pe cât de mult funcţiile sale în plus diferenţiază acest model de cel de anul trecut [...] avem impresia că l-ar fi putut numi Galaxy S3 Plus.

Spencer Ante pentru „The Wall Street Journal“ este unul dintre oamenii care menţine comparaţia cu iPhone şi verifică în ce măsură Samsung ar putea detrona cu Galaxy S4 acest telefon.

Este greu de indicat cât de mult vor convinge aceste funcţii în plus cumpărătorii să îşi achiziţioneze aceste telefon. Dar împreună cu hardware-ul îmbunătăţit, Galaxy S4 ar trebui să ofere cea mai bună competiţie pentru iPhone.

Lance Ulanoff scrie pentru Mashable că un iPhone oferă cât oferă şi este bun chiar şi aşa, dar spune că nu s-a născut încă „the iPhone killer“. Nu omite însă calităţile şi funcţiile Galaxy S4, dar spune că acestea nu sunt motive suficient de bun pentru a renunţa la un iPhone 5. „Lucruri ca urmărirea feţei, a ochilor sau controlul prin gesturi sunt funcţii la care posesorii de iPhone 5 pot doar să viseze, pentru moment.

Doar pentru că Samsung Galaxy S4 câştigă acum cursa înarmării cu tot felul de funcţii nu înseamnă că toată lumea ar trebui să-şi vândă telefonul iPhone 5 (sau alt model cu Android) şi să treacă la Galaxy S4. [...] Mai este de luat în calcul şi dimensiunea ecranului [...] Eu am suficient ecran pe iPhone 5. Dacă am nevoie de mai mult spaţiu, trec la tabletă.

Ulanoff spune însă că această bătălie între Samsung Galaxy S4 (sau alt model cu Android sau alt sistem de operare) şi iPhone 5 (sau următorul iPhone) nu va fi decisă sumar, pe baza unei liste de specificaţii.

Tristan Louis scrie pentru „Forbes“ că Samsung Galaxy S4 este o actualizare decentă, dar nu un produs revoluţionar.

Partea tristă este că acesta putea fi anul în care Samsung să aibă un produs cool. Compania va vinde milioane de Samsung Galaxy S4, dar găsesc că venirea Galaxy S4 în actuala formă reprezintă câteva oportunităţi nevalorificate.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite