Cartea mereu câştigătoare a lui Zuckerberg. Instagram e folosit de sute de milioane de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a anunţat astăzi cumpărarea Oculus VR, dar mai există o ştire importantă. Instagram a ajuns la 200 de milioane de utilizatori. Pariurile lui Zuckerberg sunt câştigătoare?

Într-o postare pe blogul oficial al Instagram, reţeaua socială cumpărată anul trecut de Facebook a anunţat că a trecut la peste 200 de milioane de utilizatori. Alte cifre interesante au fost cele legate de numărul de fotografii distribuite.

20 de miliarde de fotografii sunt acum pe Instagram, iar numărul nu se va opri aici. Instagram creşte şi a adăugat şi video-uri, care vor fi folosite de Facebook pentru a vinde publicitate mai eficient şi mai creativ. 50 de milioane de utilizatori au intrat pe reţeaua socială Instagram în ultimele şase luni.

Când a cumpărat Instagram, Zuckerberg spunea că va fi bucuros când Instagram va ajunge la 100 de milioane de utilizatori. Iată, cifra este dublă. Poate mulţi se îndoiau de calitatea achiziţiilor Facebook şi nu vedeau vreun mod prin care Instagram ar putea fi monetizat, dar Zuckerberg are, poate mai bine decât mulţi şefi de companie de pe piaţă, o viziune de business clară. Instagram poate fi monetizat prin introducerea de reclame în feedul utilizatorilor. Spre deosebire de Facebook, Instagram e doar mobile şi acolo reclamele sunt mult mai vizibile. WhatsApp? Viitorul o va spune, dar este aplicaţia care a cucerit mesageria.

La conferinţa de prezentare a achiziţiei Oculus, Facebook a anunţat că are un miliard de utilizatori pe mobil. Numărul total de utilizatori activi este de 1,3 miliarde de oameni.

<strong>Lucrurile trebuie puse în perspectivă şi pe paşi.</strong>

  • Facebook e cea mai mare reţea socială din lume - 1,3 miliarde de oameni din peste 7 miliarde de cetăţeni ai planetei Terra.
  • Facebook e cel mai mare site mobil - un miliard de utilizatori.
  • Instagram are 200 de milioane de utilizatori.
  • WhatsApp are 450 de milioane de utilizatori activi. 70% sunt activi în fiecare zi. În unele ţări, cum ar fi Mexic, 90% din mesajele trimise de utilizatori sunt prin WhatsApp. SMS-ul e pe cale să fie înlocuit.
  • Oculus Rift e cea mai bună tehnologie de realitate virtuală. Viitorul va arăta ce va putea deveni. 
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite