Canon lansează CR-N700, o cameră PTZ pentru televiziune

0
Publicat:

Canon Europe anunţă lansarea modelului CR-N700, o cameră PTZ 4K60P 4:2:2 10 bit cu conectivitate 12G-SDI, creată pentru producţii profesionale de televiziune, de studio şi evenimente în direct. 

image

Canon CR-N700 foloseşte AF inteligent la fel ca EOS C70 şi XF605 pentru focalizare precisă pe tot intervalul de panoramare, înclinare şi zoom. 

CR-N700 foloseşte un senzor CMOS de 1,0 inci şi un procesor DIGIC DV7 pentru a oferi imagini 4K UHD 60P 4:2:2 pe 10 biţi. Noua cameră PTZ Canon permite creatorilor de conţinut să transmită 4K 60P over IP, pentru producţiile de la distanţă sau producţiile cu transmisie în direct. La calitatea imaginii contribuie şi obiectivul ce are zoom optic 15x şi zoom avansat 30x la filmare Full HD.

Această cameră PTZ foloseşte stabilizatorul de Imagine Canon pentru imagini clare şi precise chiar şi de la distanţă. Astfel, camera este potrivită pentru a înregistra emisiuni TV de tip reality show sau evenimente sportive, când operatorii au nevoie de zoom discret pentru a se apropia de acţiune.

CR-N700 oferă şi Modul Nocturn, permiţând operatorilor să înregistreze în condiţii de luminozitate extrem de redusă, datorită filtrului IR încorporat. Datorită formatelor HDR PQ sau HLG, utilizatorii pot înregistra imagini de calitate, indiferent de modul de iluminare.

Canon CR-N700 foloseşte focalizare rapidă, inteligentă şi precisă, datorită tehnologiei Canon Dual Pixel CMOS AF, cu EOS iTR AF X avansat. Focalizarea automată cu tehnologie deep learning recunoaşte capul subiectului şi îl urmăreşte în timp ce se mişcă, dar şi când întoarce capul. AF cu detectarea ochilor se blochează pe pupila subiectului, pentru mai multă precizie, iar AF cu focus pe față le permite operatorilor să prioritizeze o anumită persoană.

CR-N700 este compatibilă cu numeroase protocoale, pentru a se putea integra uşor în fluxurile de lucru existente. Gândită pentru a se integra în ecosisteme de producţie variate, CR-N700 foloseşte protocoalele SRT şi NDI|HX pentru transmisii video 4K, iar FreeD permite integrarea în producţii virtuale.

Cu ajutorul acestor protocoale utilizatorii pot seta medii de lucru cu mai multe camere, iar cu ajutorul protocolului Canon XC pot integra camera CR-N700 alături de camere din gama Canon Cinema EOS, precum EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III sau alături de camere video profesionale, precum XF605. De asemenea, pot obţine culori identice cu cele oferite de alte camere Canon datorită setărilor de imagine Canon Log 3 şi Wide Dynamic Range.

Opţiunile de conectivitate includ 12G-SDI şi 3G-SDI, HDMI sau IP (PoE++). De asemenea, CR-N700 foloseşte intrări audio dual XLR şi GEN-LOCK.

Cea mai nouă cameră PTZ oferă acelaşi control intuitiv. Mecanismul de control avansat permite mişcări lente şi precise de 0,1°/secundă, aşadar operatorul poate înregistra imagini cinematografice.

Compatibilitatea cu controlerul Canon RC-IP100 şi cu aplicaţia Remote Camera Control, dar şi cu controlere oferite de alţi producători simplifică integrarea în fluxurile de lucru existente.

Folosind funcţia de decupare a camerei CR-N700, utilizatorii pot prelua două fluxuri separate de la o singură cameră PTZ. Aceştia pot selecta o zonă de interes din interiorul cadrului şi o pot transmite separat în Full HD. Această funcţie este perfectă pentru producţiile cu un număr limitat de camere PTZ.

Împreună cu CR-N700, Canon lansează şi obiectivul CN8x15 IAS S E1/P1, modulul de extensie EU-V3 şi noul update de firmware pentru Cinema EOS care vor permite camerelor cinema Canon high-end, EOS C300 Mark III şi EOS C500 Mark II, să se integreze uşor în fluxurile de lucru pentru producţii în direct.

De asemenea, Canon lansează afişajul de referinţă DP-V2730 de 27 de inci, care se alătură gamei Canon de monitoare 4K, precum şi camerele video XA65, XA60, XA75, XA70 şi Canon LEGRIA HF G70.

Caracteristici principale CR-N700:

  • Senzorul CMOS de 1,0 inci şi procesorul DIGIC DV7 care oferă 4K60P 4:2:2 10-bit;
  • Zoom optic 15x (Zoom avansat 30x);
  • Dual Pixel AF cu iTR AF X;
  • Protocoale multiple, inclusiv NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, Protocol de comunicare standard & Canon XC.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite