Bill Gates recunoaşte că deblocarea PC-ului cu Ctrl+Alt+Del a fost o greşeală, dar nu a Microsoft, ci a IBM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bill Gates dă vina pe cei de la IBM
Bill Gates dă vina pe cei de la IBM

Co-fondatorul Microsoft a recunoscut că decizia de a-i obliga pe utilizatori să folosească combinaţia de taste Ctrl+Alt+Delete pentru a-şi debloca computerele a fost o idee proastă, însă a dat vina pe cei de la IBM pentru implementarea ei, potrivit The Verge.

Cei care folosesc sistemul de operare Windows la serviciu se izbesc de această problemă zilnic: dacă ai părăsit biroul preţ de câteva minute, te întorci şi găseşti computerul blocat. 

Înainte să poţi băga parola de utilizator pentru a debloca contul, trebuie folosită şi celebra combinaţie de taste.

Bill Gates a explicat care este rolul acesteia. Astfel, combinaţia de taste este necesară pentru a preveni aplicaţiile maliţioase să preia controlul asupra câmpului de parolă şi să obţină datele de login. 

Totuşi, „am fi putut avea un singur buton, dar tipul care gândit designul tastaturii IBM nu a vrut să ne dea un singur buton“, a explicat el. David Bradley, un inginer care a lucrat la crearea primului PC IBM, inventatorul tastaturii lui, a spus că  „e adevărat că eu am creat-o, dar Bill a făcut-o faimoasă“.

Combinaţia de taste există şi astăzi, chiar şi pe sistemul de operare Windows 8, iar utilizatorii pot accesa Managerul de Aplicaţii sau pot bloca computerul cu ajutorul ei.  

 Ctrl+Alt+Delete nu este singura greşeală recunoscută de co-fondatorul Microsoft. La începutul acestui an, el a recunoscut că gigantul pe care îl conduce nu s-a orientat suficient de rapid spre piaţa de mobile. 

„Nu am ratat celularele, dar modul nostru de abordoare nu ne-a permis să devenim lideri“, a spus Gates atunci, recunoscând că „strategia a fost, în mod clar, o greşeală“. Regretul lui Gates este împărtăşit şi de Steve Ballmer, omul care va fi CEO-ul companiei până anul viitor. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite