Atentatul din Boston, văzut prin prisma Twitter: solidaritate şi dezgust

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatul cu bombă s-a produs în timpul maratonului din Boston FOTO Reuters
Atentatul cu bombă s-a produs în timpul maratonului din Boston FOTO Reuters

Atentatul terorist din Boston s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi 100 de răniţi. Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din Boston iar o a treia s-a produs la biblioteca JFK.

Exploziile din Boston au cutremurat întreaga lume iar reţele sociale s-au umplut de mesaje în care oamenii îşi arată solidaritatea faţă de victime şi faţă de familiile celor afectaţi, dar şi dezgustul faţă de atentatori. 

Pe Twitter, internauţii au retweetuit mesaje ale crucii roşii şi au împărtăşit anunţuri în care îi roagă pe oameni să doneze sânge. Mai mult, persoanele din Boston sunt avertizate să nu meargă cu maşina sau cu metroul şi să evite coşurile de gunoi sau folosirea telefoanelor mobile. 

Şi Google a postat un mesaj pe Twitter în care anunţa un site prin care persoanele îşi pot găsi rudele pierdute sau cei de la faţa locului pot spune dacă au găsit pe cineva.

În afară de cele trei bombe care au fost detonate în atentatul din Boston, poliţia a mai găsit o serie de materiale pirotehnice pe care le-au dezamorsat. 

 Oamenii s-au adunat sunt hashtagul #prayforboston (trad. roagă-te pentru Boston) pentru a transmite mesaje celor afectaţi, „Inima mea este alături de familiile din Boston şi de cei afectaţi“, spune @cassandrasteele. „Inima mea e sfâşiată din cauza tragediei de la Maratonul din Boston. Mă gândesc la cei afectaţi“, scrie @AnneV. 

„Să pui hashtagul #prayforboston e tot ce poţi să faci dacă nu ştii cum să te rogi sau cui să te rogi. Pune-te în genunchi şi imploră-l pe Dumnezeu pentru aceşti oameni“, scrie utilizatorul @harrynstuff. O altă persoană atrage asupra faptului că cei care participau la maratonul din Boston în timpul atentatului o făceau în scopuri caritabile. „«26 de mile pentru 26 de victime» «credeam că sunt artificii în cinstea noastră» cred că este cel mai trist lucru pe care l-am citit vreodată“, spune @niallsupthelads, făcând referire la persoanele care alergau în cinstea celor 26 de victime de la şcoala Sandy Hook, din Newtown, împuşcate de tânărul Adam Lanza. 

Şi vedetele şi-au arătat solidaritatea faţă de victimele exploziilor din Boston. Actriţa Blake Lively spune că „asta trebuie să înceteze! În ce fel de lume trăim!“. Actorul William Shatner, cunoscut pentru rolul căpitanului Kirk din serialul Star Wars spune „gândurile sunt alături de oamenii din Boston. Sper că cine a făcut asta va fi adus în faţa justiţiei“. Cântăreaţa Lil Kim scrie pe contul ei de Twitter: „Tocmai am auzit de exploziile de la maratonul din Boston. Ce oribil. Gândurile şi rugăciunile mele merg către cei afectaţi“. Moderatorul de radio şi televiziune Larry King face apel la calm. „Gândurile mele sunt alături de cei răniţi în Boston. Detalii încă apar. Nu e cazul să tragem concluzii fără să avem toate informaţiile“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite