ASUS dezvăluie seria ROG Phone 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smartphone gaming ASUS ROG Phone 6.
Smartphone gaming ASUS ROG Phone 6.

În cadrul evenimentului virtual de lansare For Those Who Dare, ROG a prezentat noile smartphone-uri de gaming ROG Phone 6 şi 6 Pro, căştile de gaming ROG Cetra True Wireless, noi modele de căşti de gaming ROG Delta S şi accesorii pentru telefoane.

Evenimentul s-a încheiat cu un meci demonstrativ în cadrul căruia 14 „streameri” cunoscuţi din 8 ţări diferite s-au întrecut în PUBG MOBILE pentru a-şi demonstra abilităţile pe cel mai avansat smartphone de gaming din lume.

Noua serie ROG Phone 6 include ROG Phone 6 şi ROG Phone 6 Pro, cele mai puternice telefoane ROG realizate vreodată. Acestea sunt echipate cu cea mai recentă platformă mobilă flagship Snapdragon 8+ Gen 1, cu viteze ale procesorului de până la 3,2 GHz, până la 18 GB de memorie RAM LPDDR5 şi până la 512 GB spaţiu de stocare. 

Bateria de 6000 mAh dispune de funcţii avansate de întreţinere pentru o performanţă mai bună şi o durată de viaţă extinsă. Există, de asemenea, un adaptor HyperCharge de 65 de waţi pentru încărcare rapidă. 

Imaginile sunt oferite de un ecran Samsung AMOLED HDR10+ de 6,78 inci, care utilizează tehnologia exclusivă de tuning ROG pentru a obţine o rată de reîmprospătare de 165 Hz, o rată de eşantionare tactilă de 720 Hz, cea mai mare în industrie, precum şi o latenţă tactilă ultra-redusă de 23 ms. 

Snapdragon 8+ Gen 1 beneficiază de suita de caracteristici Snapdragon Elite Gaming, plus un GPU Qualcomm Adreno îmbunătăţit şi oferă un plus de performanţă de peste 50% în comparaţie cu Snapdragon 888, care a alimentat ROG Phone 5. Dispozitivul este susţinut de până la 18 GB de memorie RAM LPDDR5 şi până la 512 GB spaţiu de stocare.

Sistemul de răcire îmbunătăţit GameCool 6 include tehnologia de răcire a procesorului la 360°, o cameră de vapori cu 30% mai mare şi foi de grafit cu 85% mai mari, împreună cu un design centrat pe CPU pentru a creşte disiparea căldurii din nucleu. În combinaţie cu noul manager din Armoury Crate, seria ROG Phone 6 permite jucătorilor să regleze setările de performanţă pentru diferite jocuri.Seria ROG Phone 6 este echipată cu un ecran AMOLED HDR10+ de 6,78 inci la 165 Hz, cu o rată de eşantionare tactilă de 720 Hz, lider în industrie, şi cu o latenţă tactilă ultra-redusă de 23 ms. Acest afişaj poate fi setat la 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz, 144 Hz sau 165 Hz. Imaginile sunt reglate în colaborare cu Pixelworks, companie din domeniul procesării vizuale.

Pentru posibilităţi de control mai avansate, sistemul AirTrigger 6 a fost îmbunătăţit semnificativ. Senzorii ultrasonici suportă gesturi variate, inclusiv funcţii noi, precum „Dual Action”, „Press and Lift” şi „Gyroscope Aiming”.

Sistemul audio GameFX de pe ROG Phone 6 dispune de difuzoare duble simetrice cu şapte magneţi, care emit sunetul frontal, pentru efecte sonore stereo cu adevărat echilibrate, şi există, de asemenea, un conector convenabil de 3,5 mm pentru căşti. 

Smartphone gaming ASUS ROG Phone 6

Sunetul a fost optimizat în colaborare cu Dirac, companie suedeză din domeniul audio digital, ceea ce face din ROG Phone 6 un telefon de gaming cu o calitate audio ridicată. ROG Phone 6 dispune de soluţia audio spaţială Dirac Virtuo, care utilizează algoritmi brevetaţi pentru a permite un sunet stereo imersiv din difuzoarele încorporate în smartphone, îmbunătăţind în acelaşi timp calitatea generală a sunetului difuzoarelor. 

Tehnologia Snapdragon Sound de pe ROG Phone 6 asigură o procesare cu latenţă foarte redusă, pentru jocuri fără lag şi streaming de muzică fără pierderi.

Seria ROG Phone 6 este acum echipată cu un sistem de camere foto triple, cu o cameră principală cu unghi larg de 50 MP Sony IMX766 de 50 MP cu calitate îmbunătăţită a imaginii şi procesare HDR, o a doua cameră ultra-wide de 13 MP şi o cameră macro. Printre funcţiile software îmbunătăţite se numără modul video HDR10+. Camera frontală de 12 MP oferă selfie-uri de grup şi transmisiuni video în direct.

ROG Phone 6 este disponibil în culorile Phantom Black şi Storm White, fiind echipat cu iluminarea Aura RGB pe spate, până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5 şi până la 512 GB de stocare. ROG Phone 6 Pro este disponibil exclusiv în culoarea Storm White şi este dotat cu un mini-display color ROG Vision pe spate, 18 GB de memorie RAM LPDDR5 şi 512 GB de stocare.

Noua serie este însoţită de o gamă completă de accesorii exclusive ROG Phone 6, inclusiv noul AeroActive Cooler 6 şi ROG Phone 6 Glass Screen Protector.

Au fost prezentate, de asemenea, mai multe căşti de gaming, inclusiv noul model ROG Cetra True Wireless Pro dual-mode cu fir/fără fir, cu un ESS Quad DAC şi un microfon cu atentuarea zgomotului prin AI, şi ROG Cetra True Wireless cu latenţă redusă în redarea audio în jocuri. 

Pentru un sunet detaliat şi realist în căşti, au fost prezentate căştile de gaming ROG Delta S Wireless - primele modele ROG dual-mode wireless - şi variantele uşoare ROG Delta S Core de 270 de grame.

Noile modele ROG Cetra True Wireless Pro şi ROG Cetra True Wireless oferă un sunet de calitate şi conexiuni cu latenţă redusă.

ROG Cetra True Wireless Pro este un model dual cu fir / fără fir, cu un ESS Quad DAC şi un microfon AI Noise-Canceling Microphone, oferind sunet şi comunicare de calitate în timpul jocului, cu opţiunea de a comuta cu între modurile USB-C wireless şi cu fir.În modul Bluetooth, se utilizează cea mai recentă tehnologie Snapdragon Sound pentru o conexiune cu latenţă redusă şi streaming de muzică. Modul de gaming cu latenţă ultra-redusă de 45 ms oferă sunete  sincronizate în joc pe ROG Phone 6. 

Casti ASUS ROG Cetra True Wireless

Căştile Cetra True Wireless Pro dispun de mai multe profiluri Active Noise Cancelation (ANC) pentru a reduce zgomotul de fond cu frecvenţă mai largă şi pentru a îmbunătăţi reducerea zgomotului produs de vânt, pentru o experienţă audio şi mai captivantă.

Pentru modul cu fir, inginerii ROG au dezvoltat optimizatorul audio in-line cu ESS 9280 Quad DAC încorporat pentru un sunet spaţial, bogat şi detaliat. În plus, microfonul cu atenuarea zgomotului de fond prin AI reduce cu până la 95% peste 500 de milioane de tipuri de zgomote de fond, cum ar fi discuţiile, tastările şi clicurile de mouse, pentru o comunicare vocală foarte clară.

Seria ROG Cetra include, de asemenea, ROG Cetra True Wireless, care este un model exclusiv wireless ce dispune de un mod Gaming, pentru un sunet wireless cu latenţă redusă care oferă o mai bună sincronizare cu imaginile de pe ecran.ROG Delta S Wireless este primul set de căşti de gaming ROG cu două moduri de conectare wireless. Acesta poate fi utilizat fie în modul 2,4 GHz, fie în modul Bluetooth, pentru o flexibilitate maximă la conectarea dispozitivelor. Microfoanele ascunse AI Beamforming cu AI Noise Cancelation asigură o preluare naturală a vocii şi reduc zgomotul de fond cu până la 95% pentru o comunicare clară în timpul jocului.

Gama ROG Delta include, de asemenea, noul ROG Delta S Core, o cască uşoară de 270 de grame, proiectată pentru confort.

Casti ASUS ROG Cetra True Wireless

Un ecosistem de accesorii modulare le permite jucătorilor să îşi optimizeze experienţa de joc pe seria ROG Phone 6. Printre accesorii se numără AeroActive Cooler 6, ROG Kunai 3 Gamepad pentru ROG Phone 6, ROG Phone 6 Glass Screen Protector, carcase şi multe altele. AeroActive Cooler 6 cu clipsare are un cooler termoelectric alimentat de AI şi un ventilator care oferă un flux de aer de răcire sporit, direct în punctele fierbinţi de pe capacul din spate al ROG Phone 6. Rezultatul este că poate scădea temperatura de suprafaţă cu până la 25°C. AeroActive Cooler 6 adaugă, de asemenea, patru butoane fizice suplimentare pentru a permite o experienţă de control asemănătoare unei console.
 

Disponibilitate şi preţuri

Telefonul de gaming ROG Phone 6 este disponibil la precomandă pe piaţa locală în două configuraţii (12GB RAM/256GB stocare, 16GB RAM/512GB stocare) şi în cele două culori Phantom Black şi Storm White.

Preţurile pornesc de la aproximativ 5099 lei, respectiv de la 5799 lei (taxe incluse). Totodată, până pe 7 august, utilizatorii pot beneficia de oferta ”Early Bird” pe magazinul oficial ASUS România: fiecare achiziţie de telefon va fi însoţită de un accesoriu cadou, un AeroActive Cooler 6.

Modelul ROG Phone 6 PRO va fi disponibil în România la sfârşitul lunii august, preţurile configuraţiei cu 18GB RAM şi 512GB stocare pornind de la aproximativ 6599 lei (taxe incluse).

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite