Apple răspunde: „Spotify vrea toate beneficiile unei aplicaţii gratuite fără să fie gratuită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
apple

După acuzele aduse ieri companiei din Cupertino de către reprezentanţi ai Spotify, aceasta a decis să răspundă printr-un comunicat de presă postat pe site-ul său oficial.

”Spotify doreşte să aibă parte de toate beneficiile ecosistemului din App Store – inclusiv câştigul substanţial obţinut de pe urma clienţilor din App Store – fără a aduce vreo contribuţie” arată gigantul american în comunicat.

Apple a continuat, criticând şi tratamentul oferit artiştilor de către cei de la Spotify, spunând că le oferă sume prea mici acestora.

Referitor la acuzele conform cărora serviciul de streaming audio ar fi blocat pe anumite produse Apple, aceştia au spus: ”Spotify este integrată în platforme precum CarPlay, şi are acelaşi acces la uneltele şi resursele de dezvoltare a aplicaţiei precum toţi ceilalţi.”

În comunicat, Apple notează şi că a contactat reprezentanţi ai Spotify în legătură cu suportul pentru Siri şi AirPlay 2. De asemenea, aplicaţia acestora pentru Apple Watch a fost revizuită şi aprobată cu aceeaşi viteză ca toate celelalte, aflându-se în momentul de faţă pe primul loc la categoria Watch Music.

Nu în ultimul rând, compania din Cupertino a ţinut să precizeze cum funcţionează sistemul folosit de App Store pentru taxarea aplicaţiilor, indicând faptul că cei de la Spotify ”au uitat” să menţioneze că procentul luat de Apple scade la 15% după primul an de utilizare.

De asemenea, ei au subliniat nevoia de a taxa aplicaţiile care nu sunt gratuite din AppStore, pentru a le ajuta pe cele care doresc să se dezvolte.

Cu toate acestea, Apple nu a menţionat prea multe despre principalul argument al celor de la Spotify, care au spus că aplicaţia Apple Music nu se supune aceluiaşi set de restricţii impuse asupra serviciului de streaming audio.

Reprezentanţii Spotify nu au comentat comunicatul de presă al celor de la Apple.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite