Americanii au o idee foarte bună de a face traficul mai sigur şi nu implică şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După maşina care se conduce singură, administraţia din New York face cel mai mare pas înainte. Va conecta sistemul vehiculelor cu semafoarele din oraş pentru o eficienţă mai mare.

În New York va fi implementat un sistem care va permite comunicarea de la o maşină la alta sau a maşinilor cu infrastructura rutieră a întregului oraş. Este vorba de cea mai semnificativă schimbare în tehnologia transportului, care va ridica nivelul de siguranţă al şoferilor la un nivel neaşteptat. După cum s-a observat în ultimul secol de când avem maşini, şoferul este, de cele mai multe ori, cel mai mare factor de risc în trafic.

Sistemul porneşte de la un concept simplu: maşinile, indicatoarele rutiere şi alte semnale din trafic vor comunica prin transmisie radio şi video. Astfel, atât şoferii, cât şi sistemele de siguranţă ale maşinilor vor avea flux constant de informaţii cu privire la trafic şi mediul înconjurător.

Nu există încă vreo lege federală care să îi oblige pe şoferi să solicite acest sistem, însă Departamentul de Stat speră să facă posibilă aplicarea acestor reguli până la finalul anului. Până atunci, reţeaua este supusă testelor, nefiind încă stabilit dacă şoferii vor avea acces limitat de poliţie sau continuu, scrie The Verge.

Promisiunea făcută pentru un aşa sistem schimbă felul în care priveam problemele din trafic până acum. Coliziunile în lanţ ale maşinilor sau obstacolele greu de văzut noaptea ar putea fi cu uşurinţă evitate. Un comunicat de presă al celor de la General Motors (GM) arată că cele mai noi modele de maşini dotate cu aceste echipamente vor fi disponibile de la începutul anului 2016.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite