Ambasada Chinei: „Ne opunem ferm excluderii unor companii specifice în domeniul 5G care nu se bazează pe tehnologie şi standarde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tehnologie comunicatii 5G

Ambasada Chinei în România a anunţat poziţia sa oficială cu privire la implementarea tehnologiei 5G în ţara noastră.

„5G este o inovaţie comună a comunităţii internaţionale. Ar trebui să accelereze dezvoltarea şi aplicarea tehnologiei 5G prin cooperare interstatală spre beneficii comune. Din păcate, în ultima perioadă, politicienii americani individuali au generalizat folosirea conceptului de „securitate naţională”. De la intervenţia implementării 5G ale altor ţări, la constrângerea publică a aliaţilor pentru a se supune voinţei SUA de a exclude Huawei, aceşti politicieni americani individuali au folosit puterea naţională pentru a o suprima pe Huawei la scară globală fără limită şi scrupule, în scopul de a împiedica companiile chineze să câştige un avantaj în domeniul 5G. Este vorba de bullying şi o manipulare politică, la care ne opunem cu fermitate.

Aşa-numitul slogan „Nu este sigur” al SUA a fost scandat timp de doi ani, dar până acum nu s-a prezentat nicio dovadă. Oare nu se poate explica situaţia? Spre deosebire de propriile sale incidente cum ar fi programul PRISM şi o serie de „backdoor”. Deci până la urmă, care reţea este nesigură?

5G nu este în niciun caz o problemă a unei întreprinderi sau a unei industrii. Direcţia politicii 5G a unei ţări reflectă dacă această ţară poate garanta siguranţa investiţiilor străine, dacă poate crea un mediu de afaceri echitabil, drept, deschis şi nediscriminatoriu, având o semnificaţie importantă de „indicator de direcţie a vântului" pentru mediul de investiţii, imaginile internaţionale ale unei ţări.

Poziţia Chinei cu privire la problema 5G este consecventă. Suntem dispuşi să fim alături de alte ţări pentru a susţine principiile economiei de piaţă şi a concurenţei libere, pentru a promova schimburile şi cooperarea ştiinţifică şi tehnologică internaţională şi pentru a permite tehnologiei informaţionale sigure, fiabile şi de înaltă calitate să ofere un nou impuls pentru redresarea globală şi o viaţă mai bună pentru popoarele tuturor ţărilor.

Părţile ar trebui să promoveze un concept deschis şi cooperant al securităţii cibernetice, să ia faptele şi ştiinţa drept criterii de bază, să vadă riscurile de securitate 5G într -o manieră cuprinzătoare şi obiectivă şi să susţină eforturile, sub mecanismul şi cadrul internaţional reprezentativ şi autoritar universal, de a discuta şi formula standardele şi regulile de securitate a reţelelor 5G printr-un proces multilateral transparent şi inclusiv, să se stabilească un sistem de evaluare şi certificare bazat pe încredere şi recunoaştere reciprocă, să consolideze cooperarea între industriile din amonte şi din aval de-a lungul lanţului industrial, stimulând încrederea în securitate 5G.

Concurenţa echitabilă este nucleul economiei de piaţă. Atât normele OMC, cât şi reglementările UE respectă principiile egalităţii, corectitudinii, deschiderii şi nediscriminării. Ne opunem ferm excluderii unor companii specifice în domeniul 5G care nu se bazează pe tehnologie şi standarde, ne opunem ferm politicilor şi reglementărilor discriminatorii şi exclusive care încalcă principiile pieţei, normele economice şi comerciale internaţionale. Sperăm că toate ţările vor respecta principiile economiei de piaţă şi a concurenţei libere şi vor depune eforturi împreună pentru a menţine un mediu favorabil pentru dezvoltarea 5G.

Depunem speranţa că România poate observa intenţiile politice ale ţărilor relevante, să-şi formuleze în mod independent şi obiectiv propriile politici şi legi 5G, să se asigure nedeterioarea mediului de afaceri echitabil, drept, deschis şi nediscriminatoriu, să protejeze drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze în conformitate cu legea, menţinând situaţia generală a cooperării economice şi comerciale între China şi România.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite