Adevărul Live: Cine ne supraveghează online şi cum ne protejăm datele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia Adevărul Live de astăzi l-a avut invitat pe Andrei Avădănei, fondator DefCamp. Aceasta este cea mai mare conferinţă din România dedicată securităţii cibernetice.

DefCamp 2015 este o conferinţă de securitate cibernetică care te învaţă ce dimensiuni a căpătat exploatarea vulnerabilităţilor, iar Andrei Avădănei este fondator şi coordonator al acesteia. Timp de două zile, în timpul acestei conferinţe, vor fi atinse subiecte sensibile din sfera securităţii cibernetice şi confidenţialităţii online.

Printre acestea se numără securitatea infrastructurilor critice, malware şi ameninţări cibernetice avansate, securitatea dispozitivelor mobile, dar şi inteligenţa artificială utilizată pentru a combate activităţi ilegale, supravegherea în masă realizată de guverne, companii sau grupări specializate.

Înainte de DefCamp, care se va desfăşura între 19 şi 20 noiembrie, Andrei a venit la Adevărul Live ca să discutăm despre spionajul practicat de statele lumii, dar şi despre ţintele pe care le mai urmăresc hackerii din prezent. Odată cu dezvăluirile făcute de Edward Snowden, lumea a început să fie mai atentă la ceea ce se întâmplă pe Internet şi cine şi de ce colectează date. NSA din SUA şi GCHQ din Marea Britanie au ajuns astfel să fie cunoscute publicului larg, fiind cele două mari agenţii de informaţii cu programe derulate în sfera spionajului de protecţie a cetăţenilor.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite