STUDIU Foarte mulţi oameni cred în existenţa extratereştrilor, ceea ce ar putea explica succesul „Star Wars“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Convingerea că există extratereştrii ar putea fi o explicaţie parţială a succesului avut de franciza „Star Wars“ FOTO Getty Images
Convingerea că există extratereştrii ar putea fi o explicaţie parţială a succesului avut de franciza „Star Wars“ FOTO Getty Images

Un procent foarte mare din populaţie crede în existenţa unor forme de viaţă extraterestre şi vrea să aibă contact cu acestea, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în 24 de ţări. Cercetătorii susţin că această concluzie explică popularitatea francizei cinematografice „Star Wars“ din ultimele patru decenii, notează Reuters, citată de News.ro.

În preajma lansării filmului „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi“, pe 15 decembrie în România, cercetători de la agenţia Glocalities au publicat rezultatele unui studiu potrivit cărora 47% din peste 26.000 de respondenţi cred în existenţa unor civilizaţii inteligente extraterestre în univers, scrie News.ro.

La întrebarea „Credeţi că există forme de viaţă pe alte planete?“, un procent şi mai mare, de 61%, a răspuns afirmativ. Aproximativ un sfert dintre cei întrebaţi au spus că nu cred în existenţa unei alte forme de viaţă inteligente în afara celei de pe Pământ, potrivit cercetătorilor de la Glocalities.

Dintre cei care cred că nu suntem singuri în univers, 60% sunt de părere că ar trebui să încercăm să intrăm în contact cu civilizaţiile extraterestre atunci când acestea vor fi descoperite, notează Agerpres. 

„Procentul mare de oameni care cred în existenţa civilizaţiilor extraterestre inteligente şi profilul distinctiv al acestora explică parţial popularitatea imensă de care se bucură filmele despre spaţiul cosmic, cum este seria «Star Wars»“, a spus Martijn Lampert, coordonatorul proiectului. „Oamenii care cred în existenţa unor civilizaţii extraterestre inteligente nu reprezintă o minoritate“, a adăugat acesta.

Cei mai mulţi respondenţi care cred în existenţa unor forme de viaţă extraterestre inteligente sunt din Rusia (68%), urmaţi de Mexic şi China. Olandezii, mai „cu picioarele pe pământ“, cred într-un procent de doar 28%, arată studiul.

Interviurile pentru acest studiu au fost realizate în 15 limbi în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în mai multe ţări reprezentând 62% din populaţia lumii şi 80% din economia globală.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite