Urme de dinozaur au fost descoperite în albia unui râu secat din SUA VIDEO

0
Publicat:

Urme de dinozaur au fost descoperite în albia unui râu secat dintr-un parc din Texas, SUA. Potrivit unui responsabil pentru parcuri şi faună sălbatică, acestea ar fi vechi de circa 113 milioane de ani.

Urme de dinozaur într-un parc din Texas / Foto Facebook
Urme de dinozaur într-un parc din Texas / Foto Facebook

Aceste urme adânci erau anterior îngropate, umplute cu sedimente şi acoperite cu apă - ceea ce a ajutat la conservarea lor.

„Din cauza condiţiilor de secetă excesivă din această vară, râul a secat complet în majoritatea locurilor, ceea ce a permis scoaterea la iveală a unor noi urme în parc", a declarat Stephanie Salinas Garcia, de la Departamentul responsabil pentru parcuri şi faună sălbatică din Texas, scrie Agerpres.

Descoperirea lor i-a încântat pe angajaţii parcului, situat în apropierea oraşului Dallas şi numit „Dinosaur Valley" din cauza prezenţei a numeroase urme de dinozaur în incinta sa.

Ar putea fi vorba de una dintre cele mai lungi secvenţe de urme de dinozaur din lume, potrivit textului care însoţeşte aceste imagini impresionante publicate de parc pe reţelele de socializare.

„Majoritatea urmelor descoperite recent în diferite părţi ale râului din parc au fost lăsate de un Acrocanthosaurus", un teropod care la maturitate putea măsura cinci metri şi cântări şapte tone, a explicat Stephanie Salinas Garcia.

Sauroposeidon-ul este cealaltă specie de dinozaur care şi-a lăsat urmele în parc. Datorită gâtului său lung, acesta putea ajunge la maturitate la o înălţime de 18 metri şi o greutate de 44 de tone.

"Urmele de dinozaur din parc datează de 113 milioane de ani", a adăugat Stephanie Salinas Garcia.

Parcul a fost deschis în 1972 pentru a proteja aceste urme străvechi, potrivit site-ului său. Curioşii nu vor putea însă admira prea mult timp aceşti noi paşi preistorici, deoarece în curând vor fi din nou acoperiţi de apă odată cu venirea ploilor.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite