Un bărbat a descoperit urme de dinozaur în curtea unui restaurant din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Weibo
Foto Weibo

Un client al unui restaurant din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei a identificat urme ciudate în curtea localului. Paleontologii au confirmat că urmele observate aparţin unui dinozaur care a trăit în Cretacicul timpuriu, informează luni agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Ou Hongtao lua masa într-un restaurant din oraşul Leshan, pe 10 iulie, şi a observat pe sol, în curtea localului, anumite urme ciudate. Bărbatul pasionat de paleontologie, a bănuit că urmele ar aparţine unui dinozaur, astfel că în acea seară l-a contactat pe Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China, scrie Agerpres.

La 16 iulie, profesorul Xing a format o echipă de paleontologi şi a realizat o investigaţie la faţa locului. În urma anchetei, s-a concluzionat că urmele din grădina restaurantului sunt lăsate de doi brontozauri din Cretacicul timpuriu.

Potrivit lui Xing, descoperirea este semnificativă prin faptul că este pentru prima dată când au fost găsite urme de dinozaur în oraşul Leshan.

Două exemplare de sauropode de opt metri lungime au lăsat urmele în curtea restaurantului. Dinozaurii s-au deplasat, cu aproximativ 100 de milioane de ani în urmă, de-a lungul râului în mediul arid din vechiul teritoriu pe care se află în prezent Leshan.

De asemenea, profesorul spune că dintr-un set asemănător  de sedimente a fost cioplit Marele Buddha din Leshan. Aceasta este cea mai mare statuie din piatră a lui Buddha din lume şi  se află la doar 5 km distanţă de local.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri