Primele semne ale vieţii pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planeta Marte e privită ca o soluţie pentru colonizare, în caz că Terra devine prea mică pentru oameni. Cercetătorii de la NASA au descoperit nutrienţi care pot fi sursa lucrurilor vii.

Oamenii de ştiinţă de la NASA au folosit mostrele extrase de roverul Curiosity, care este într-o misiune de cercetare pe Marte şi au descoperit nitraţi în rocile marţiene, mai exact compuşi de azot care sunt o sursă a vieţii pe Pământ.

Descoperirea a fost publicată deja într-o revistă ştiinţifică şi întăreşte posibilitatea ca pe planeta Marte să fi existat cândva un mediu propice dezvoltării vieţii - bacterii sau chiar plante.

Cercetătorii caută însă acum compuşi de carbon, dar azotul este esenţial în formarea vieţii, aşa cum o ştim noi. Azotul e un compus al nucleobazelor care compun ARN-ul şi ADN-ul sau al aminoacizilor, care stau la baza proteinelor.

„Oamenii vor să găsească carbon, dar în multe privinţe, azotul este la fel de important pentru dezvoltarea vieţii“, a declarat Jennifer Stern, unul dintre autorii studiului NASA. „Viaţa funcţionează cu azot, atât de mult cât are nevoie şi de carbon“, a declarat ea.

Potrivit NASA, azotul găsit în rocile de pe Marte ar fi fost creat de un incident termic, cum ar fi un fulger. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite