Avertisment NASA! Boli îngrozitoare vor lovi Pământul în 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtunile solare ar putea afecta Pământul
Furtunile solare ar putea afecta Pământul

NASA a descoperit apariţia pe suprafaţa Soarelui a două găuri carer a putea determina furtuni solare resimţite şi pe Pământ.

Cea mai mare gaură de pe suprafaţa Soarelui a fost descoperită în apropierea Polului Nord şi acoperă între 6 şi 8% din suprafaţa totală solară, adică 228 de miliarde de kilometri. Cealaltă gaură este mai mică, se află la Polul Sud al Soarelui şi acoperă 3,8 miliarde de kilometri pătraţi, adică doar 0,16 % din suprafaţa astrului.

Cercetătorii NASA au spus că este doar o “chestiune de timp” până când o furtună solară extrem de violentă va fi propulsată spre Pământ. Găurile de pe suprafaţa Soarelui ar putea determina valuri imense de curenţi electrici, ar putea periclita liniile electrice aeriene, provocând întreruperi de energie pe scară largă.

Sistemele de comunicaţii şi sursele electrice vor fi primele afectate de furtuna solară, pentru ca ulterior, transporturile, medicina şi sistemul sanitar să intre în colaps, susţin cercetătorii. Mai precis, sistemele de canalizare vor fi afectate, astfel încât până şi zonele urbanizate vor fi predispuse la epidemii .... Citeşte continuarea pe site-ul Playtech.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite