Poza incredibilă pe care Agenţia Spaţială Europeană a realizat-o de pe orbita lui Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via 123RF
FOTO via 123RF

Satelitul Mars Express, lansat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a realizat un instantaneu fascinant cu suprafaţa planetei Marte, mai exact cu craterul Korolev, unul care are un diametru de 80 de kilometri şi este acoperit aproape în totalitate de gheaţă.

Craterul Korolev este unul dintre cele mai fascinante obiective de pe Marte, acesta fiind un obect important de studiu pentru oamenii de ştiinţă. 

Este fascinant faptul că gheaţa care se formează în interiorul acestuia nu se topeşte deloc, pe parcursul anului, datorită poziţionării craterului şi a temperaturilor scăzute din zonele polare marţiene.

Astfel că, pe măsură ce anotimpurile se schimbă, gheaţa din craterele marţiene aflate la cei doi poli se topeşte, însă în acest caz particular ea rezistă. 

Satelitul Mars Express a fost lansat de ESA acum 15 ani şi are ca obiectiv principal fotografierea gheţarilor din zonele polare de pe Marte. De asemenea, gheţarul este denumit după savantul rus Sergei Korolev, notează Mashable.

crater korolev foto esa

FOTO via ESA

Fotografia realizată de Mars Express a făcut valuri în spaţiul online, mai ales datorită faptului că locul cu pricina arată ca şi când ar fi acoperit de zăpadă. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite