Video Patru astronauți s-au întors pe Pământ după luni de zile pe Stația Spațială. Întoarcerea lor fusese amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru astronauți s-au întors pe Pământ după ce au stat aproape opt luni pe Stația Spațială, iar întoarcerea lor a fost amânată din cauza unor probleme cu capsula Boeing și a Uraganului Milton.

Astronauții trebuiau să se întoarcă pe Pământ în urmă cu două luni FOTO NASA / X
Astronauții trebuiau să se întoarcă pe Pământ în urmă cu două luni FOTO NASA / X

O capsulă SpaceX care transporta echipajul a aterizat cu parașuta înainte de primele ore ale dimineții, vineri, în Golful Mexic, aproape de coasta Floridei, după ce s-a desprins de Stația Spațială Internațională la începutul săptămânii, relatează The Guardian.

Cei trei americani și un rus ar fi trebuit să revină acum două luni, însă întoarcerea lor a fost amânată din cauza problemelor cu noua capsulă Starliner a celor de la Boeing, care s-a întors goală în septembrie din motive de siguranță. Apoi, Uraganul Milton a încurcat planurile, urmat de alte două săptămâni de vânt puternic.

SpaceX a lansat patru astronauți – Matthew Dominick, Michael Barratt și Jeanette Epps de la NASA, și rusul Alexander Grebenkin – în martie. Barratt, singurul veteran al spațiului în această misiune, a mulțumit echipelor de suport de pe Pământ care au trebuit „să regândească, să reconfigureze și să refacă totul odată cu noi... și ne-au ajutat să facem față tuturor acestor provocări”.

Înlocuitorii lor sunt cei doi piloți de test Starliner, Butch Wilmore și Suni Williams, a căror misiune a trecut de la opt zile la opt luni, și doi astronauți lansați de SpaceX acum patru săptămâni. Acești patru vor rămâne pe stație până în februarie.

Stația Spațială a revenit la echipajul normal de șapte membri – patru americani și trei ruși – după luni întregi în care a fost suprapopulată.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite