NASA demonstrează că putem creşte legume pe Marte pentru primii colonişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următorul secol, omul va ajunge pe Marte şi o va coloniza. Şi totul ar putea să înceapă cu un cartof crescut pe această planetă. NASA ne arată cum s-ar putea întâmpla.

Înainte de a avea recolte pe Marte, NASA a reuşit să aibă unele pe Pământ, dar în condiţii care le reproduc pe cele de pe planeta roşie. Culturile au fost crescute în solurile dintr-o seră din Universitatea Wageningen, iar experţii NASA au reuşit să cultive cu succes roşii, cartofi şi mazăre.

În timpul experimentului, oamenii de ştiinţă au descoperit că numărul de metale grele din solul de pe Marte a fost la un nivel mult mai scăzut decât doza maximă admisă. Prin urmare, fructele şi legumele crescute pe planeta roşie ar putea fi sigure pentru consumul uman.

Pentru a sărbători reuşita, NASA a pregătit o cină cu patru feluri de mâncare, făcute din ingredientele obţinute în simulatoare. Cina a fost pregătită pentru cei care au donat pentru proiectul „Mâncare pentru Marte şi Lună”, care s-au putut delecta cu îngheţată de morcovi, supă de cartofi şi alte două preparate.

Află mai multe detalii despre experimentul derulat de NASA

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite