FOTO Cum vor arăta costumele oamenilor care vor ajunge în spaţiu în viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a anunţat designul costumului spaţial care va fi folosit de următoarea generaţie de astornauţi. Agenţia Spaţială Americană a prezentat trei modele, iar publicul le va alege.

Z-2 Suit e costumul spaţial de următoare generaţie, care urmează lui Z1, nominalizat de revista “Time” printre cele mai bune invenţii ale anului 2012. De asemenea, Z-2 este unul dintre costumele care marchează câteva premiere pentru Agenţia Americană.

Astfel, e primul costum testat în vid. În plus, mare parte din materiale şi îmbinări sunt realizate cu ajutorul obiectelor imprimate 3D. Au fost folosit şi lasere pentru scanarea 3D a astronauţilor, ca aceste costume să fie nu numai foarte eficiente, cât şi confortabile.

Concursul poate fi accesat la acest link. 

NASA a anunţat că oricine poate vota pentru costumul spaţial până în 15 aprilie. Există trei designuri.

Biomimicry

E inspirat din lumea oceanelor, unde nu este foarte lumină. Astfel, acesta are benzi fosforescente care luminează atunci când este întuneric.

image

Technology

Potrivit NASA, acesta este un costum-omagiu. Unul pentru trecut, dar cu multe elemente de modernitate. Foloseşte fire Luminex şi emiţătoare de lumină, pentru identificarea de la distanţă a membrilor misiunii.

image

Trends in Society

E un costum pe care NASA şi-l imaginează pentru viitor. Nu pe astronauţi, ci pentru toată lumea. Acest viitor SF foloseşte fire electroluminiscente şi o schemă de culori care aduce aminte de treninguri. E făcut pentru mobilitate maximă.

image

Până acum Trends in Society e cel mai votat, cu peste 64% din voturi. 

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite