După Terra, omul poluează şi alte planete. Imaginile trimise de roverul Perseverance de pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter/ NASA Perseverance Mars Rover
Foto Twitter/ NASA Perseverance Mars Rover

Roverul Perseverance, dezvoltat de NASA, cerceta semne de viaţă pe suprafaţa stâncoasă a craterului Jezero de pe Marte, însă a făcut o descoperire nesperată: deşeuri provenite de la oameni, relatează Bussines Insider.

Grupul care gestiona roverul Perserance a informat pe Twitter că a observat ceea ce părea a fi o bucată din pătura termică utilizată pentru a proteja roverul de temperaturile extreme pe care le-a suferit în timpul aterizării. 

„A fost o surpriză să găsim asta aici”, ţinând cont că etapa de coborâre a robotului a avut loc la circa 2 kilometri distanţă, a notat echipa. „Aceasta bucată a aterizat aici după sau a fost adusă de vânt?” 

Însă, aceasta nu este singura bucată de gunoi găsită pe Marte. În luna aprilie, elicopterul Ingenuity a surprins o imagine a gunoaielor spaţiale provocate de om, trenul de aterizare care a sprijinit atât elicopterul cât şi roverul Perseverance să ajungă pe Marte. 

„Perseverance a avut cea mai bine documentată aterizare pe Marte din istorie, cu camere care au surprins tot procesul”, a declarat Ian Clark, un fost inginer de sisteme Perseverance, care conduce acum misiunea de transportare a mostrelor de pe Marte pe Pământ la JPL din California de Sud, menţionat de Bussines Insider

„Aceste imagini fie dovedesc încă o dată faptul că sistemele noastre au funcţionat aşa cum credem noi că funcţionează, fie oferă noi informaţii de inginerie pe care le putem folosi. Şi chiar dacă nu, imaginile sunt fenomenale”, a mai adăugat Clark. 

Sarcina principală a roverului Perseverance este să caute semne de viaţă pe craterul Jezero.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite