Descoperire arheologică uimitoare în Peru: Patru mumii de copii, vechi de cel puțin o mie de ani VIDEO

0
Publicat:

Arheologii din Peru au făcut o descoperire deosebită, găsind patru mumii ale copiilor și rămășițele unei persoane adulte, vechi de cel puțin un mileniu, într-o zonă care a fost cândva un spațiu ceremonial sacru. Acestea se aflau chiar în inima capitalei Lima.

Mumii, descoperite în Lima FOTO Captură video
Mumii, descoperite în Lima FOTO Captură video

Relicvele antice au fost găsite într-un cartier vechi, iar cercetătorii presupun că ele provin din cultura Ychsma, dezvoltată pe coasta centrală a Perului, înainte de apariția Imperiului Inca.

Arheologul Luis Takuda, din districtul Rimac din Lima, a indicat că templul în care au fost găsite mumii a fost construit cu aproximativ 3.500 de ani în urmă. Acesta a fost folosit de comunitatea Ychsma, iar descoperirea subliniază importanța acestui loc ca spațiu ceremonial sacru.

„Oamenii care au trăit aici în perioada Ychsma încă îl considerau un spațiu sacru și, prin urmare, și-au îngropat morții aici”, a explicat Takuda.

Descoperirea a fost făcută în partea inferioară a unei scări, amplasate pe un mic deal, presupus a fi fost locul unde se afla un templu.

Starea în care au fost găsite rămășițele

Mumiile copiilor, în număr de patru, au fost găsite alături de rămășițele unei persoane adulte și au fost bine conservate. De-asemenea, craniile mumificate încă prezintă păr, iar alături de acestea au fost descoperite obiecte de ceramică care ar putea oferi informații suplimentare cu privire la cultura și practicile funerare ale comunității Ychsma.

Rămășițele, bine conservate FOTO Captură video
Rămășițele, bine conservate FOTO Captură video

Cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, Lima găzduiește în prezent aproximativ 400 de situri arheologice. Chiar dacă cele mai importante descoperiri arheologice sunt în general în afara orașului, de această dată a fost subliniată mportanța istorică și arheologică a capitalei peruane.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite