Cercetătorii explică de ce orcii, dragonul Smaug sau Gollum vor pierde întotdeauna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gollum FOTO fanpop.com
Gollum FOTO fanpop.com

Nu îl mai priviţi pe Smaug, dragonul lui Tolkien din romanul „Hobbitul”, într-o lumină negativă. Vărsaţi o lacrimă pentru Gollum şi îmbrăţişaţi un orc. Dacă astfel de personaje ar fi avut parte, măcar ocazional, de o salată, de puţin peşte afumat, de o prăjitură cu fructe sau măcar de câteva ieşiri la plajă, istoria lor ar fi fost cu totul alta.

O idee amuzantă propusă de Dr.Nicholas Hopkinson, cercetător în cadrul Colegiului Imperial Londonez, idee publicată în ediţia specială pentru Crăciun a revistei de specialitate, Medical Journal of Australia.

Studiul lui Hopkinson susţine că personajele negative ale lui J.R.R.Tolkien au pierdut, şi vor pierde mereu, bătăliile cu oamenii, elfii şi gnomii, totul din cauza lipsei de vitamine. Fără expunere la razele soarelui, cu o dietă bazată în special pe carne învechită (sau, în cazul lui Gollum, pe peşte crud), aceste personaje vor suferi de o lipsă severă de vitamina D, o componentă cheie pentru sănătatea oaselor şi a ţesutului muscular.

Hopkison a ales universul imaginat de Tolkien în „Hobbitul” pentru a ilustra condiţiile în care obieciurile, dieta sau condiţiile de locuit pot influenţa sănătatea personajelor şi succesul ulterior al acestora.

Citeşte continuarea pe stiintasitehnica.com

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite