Spectacolul îngerilor de la Victoria’s Secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, modelele cel mai bine plătite din lume defilează în lenjerie intimă marca Victoria’s Secret într-un spectacol în valoare de 12 milioane de dolari.

Cine nu ştie de lenjeria intimă de la Victoria's Secret? Sau cine n-a văzut imagini cu Heidi Klum defilând în cea mai mică, dar cea mai scumpă pereche de bikini accesorizată cu mii de diamante? Cea mai celebră lenjerie din lume pe care majoritatea publicului nu va pune mâna niciodată.

Orice specialist ar spune că este reţeta perfectă de marketing, tipic americană. Mai ales că produsele mărcii nu s-au vândut în afara Statelor Unite ale Americii până în 2010, chiar dacă brandul există din 1977. Fondat de omul de afaceri Roy Raymond din cauza jenei sale de a-i cumpăra soţiei lenjerie intimă dintr-un magazin universal, brandul Victoria's Secret a devenit o afacere de milioane de dolari din primii ani. După ce a fost vândută lanţului The Limited, brandul a generat miliarde de dolari. Din 1995 au început show-urile, transmise în direct de posturile principale de televiziune din America.



Lenjerie-fantezie

Anul acesta, show-ul ajuns la cea de-a 16-a ediţie, s-a menţinut la cotele extravagante pe care le-a fixat de-a lungul anilor. Sub tematica „Supereroine", manechine precum Miranda Kerr, Adriana Lima şi Alessandra Ambrosio au defilat în costumaţii în valoare de zeci, chiar sute de mii de dolari. Show-ul a costat peste 12 milioane de dolari, potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph", fiind incluse şi tarifele modelelor.

Momentul cel mai aşteptat al anului este apariţia setului de milioane, fără nicio metaforă inclusă. Miranda Kerr a fost „îngerul" norocos din acest an, purtând la finalul defilării un sutien în valoare de 2,5 milioane de dolari. Sutienul de un bleu pal este încrustat cu diamante şi are două şiruri de perle care pornesc din centru şi coboară pe fiecare laterală.

info

Miranda Kerr

info

Cele 3.400 de pietre preţioase au fost ataşate manual de către mai mulţi bijutieri în peste 500 de ore. În fiecare an, piesa „Fantasy Bra", cum este denumită, revine altui model. Adriana Lima a fost norocoasa purtătoare anul trecut, dar cea care va rămâne întipărită în memoria publicului va fi Gisele Bündchen. Modelul brazilian de origine germană a purtat cel mai scump sutien de până acum, în 2000, piesa valorând aproximativ 15 milioane de dolari.



Statut de „înger"

Pentru un model, obţinerea distincţiei de „înger" Victoria's Secret garantează o carieră de succes. Nume precum Tyra Banks, Helena Christensen, Stephanie Seymour şi Gisele Bündchen beneficiază şi astăzi de glorie în domeniu datorită acestei titulaturi, chiar dacă au depăşit vârsta permisă în meserie. Gisele Bündchen a ajuns să fie cel mai bine plătit model din toată lumea, în special după defilările pentru brandul de lenjerie intimă. Dar astfel de reuşite se obţin numai cu sacrificii. În ciuda faptului că majoritatea modelelor susţin că siluetele perfecte se datorează genelor moştenite, Adriana Lima a recunoscut, într-un interviu acordat ziarului „The Daily Telegraph", că pregătirile pentru marele show încep cu câteva luni înainte.

info



Din luna august, Adriana Lima a lucrat zilnic alături de un antrenor, iar în ultimele trei săptămâni dinaintea show-ului şi-a intensificat pregătirile la două runde de sală pe zi. „Este foarte intens, pentru că nu este important timpul petrecut antrenându-te, ci intensitatea: sar coarda, boxez, ridic greutăţi", a spus Adriana Lima.

info



Modelul a fost „monitorizat" de un nutriţionist care i-a măsurat masa musculară a corpului, procentajul de grăsime şi nivelul de reţinere al apei. Shake-urile proteice, vitaminele şi suplimentele şi nu în ultimul rând patru litri de apă pe zi au înlocuit mesele normale ale acesteia cu nouă zile înainte de show. „E ca şi cum te-ar antrena pentru maraton", a declarat Sophia Neophitou, stilistul-şef al prezentării de anul acesta. 

12 milioane de dolari a costat show-ul Victoria's Secret din acest an.

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite