Articol publicitar

Sfaturi pentru alegerea patului perfect pentru copii

0
0

Se spune, și a fost dovedit științific, că aproximativ o treime din viața noastră este petrecută dormind, iar dacă vorbim de bebeluși și copii mici, numărul de ore de somn crește considerabil.

Foto Unsplash
Foto Unsplash

Pentru ca timpul pe care nu îl petrecem dormind să fie cât mai productiv, avem nevoie ca orele de somn să fie cât mai confortabile și odihna noastră să fie completă. În cazul copiilor, este esențial să le asigurăm un somn bun, într-o etapă în care aceștia sunt în plină creștere și dezvoltare la toate nivelurile.

Astăzi vom vorbi despre dormitoarele pentru copii, mai exact despre paturile pentru copii.

Când să treci de la pătuț la pat?

Trecerea de la pătuț la pat este un moment foarte important, așa că trebuie să alegem o structură de pat pentru vârsta lor, care să conțină toate elementele de bază pentru o odihnă de calitate.

Nu există o vârstă ideală exactă pentru a face această schimbare importantă, deși ar putea fi în jurul vârstei de 20 de luni. Dar aceasta nu este o știință exactă și va depinde de voi, părinții, să decideți când este momentul ideal pentru a face acest lucru, în funcție de maturitatea și dezvoltarea copilului.

Noptiere – comandă online!

Știți foarte bine: fiecare are propriul ritm, așa că nu trebuie să vă grăbiți în această decizie importantă.

Așadar, momentul trecerii de la pătuț la pat copii depinde în întregime de dumneavoastră. Și, într-o anumită măsură, chiar de cei mici.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a alege un pat copii

Pe lângă un set frumos de cearceafuri cu personajul lor preferat din benzile desenate, o structură bună sau o saltea bună, patul este alcătuit din alte elemente de care trebuie să ținem cont pentru ca copilul nostru să se poată dezvolta în mod ideal în timpul nopții.

Copiii sunt în continuă mișcare, învață, experimentează, se joacă... dar când se lasă seara, au nevoie de un spațiu bun pentru a se relaxa, a dormi și a asimilat tot ce au învățat peste zi. Au nevoie de propriul atelier unde să poată visa și să creeze noi aventuri de visare.

Nevoile copiilor variază în funcție de vârsta lor, așa că trebuie să adaptați fiecare schimbare la spațiul lor de dormit.

Pentru copii, patul trebuie să fie un spațiu în care să nu le fie nici cald, nici frig, cu suficient spațiu pentru a se mișca fără să se simtă înghesuiți.

Nu trebuie să uităm că trecerea de la pătuț la pat este foarte importantă pentru ei și că sentimentul de protecție al pătuțului se va schimba radical. Din acest motiv, ar putea fi o idee bună să adăugați câteva mici bariere la noul pat dacă copilului dumneavoastră îi lipsește sentimentul de siguranță pe care l-a avut la început în pătuț.

Este esențial să se țină cont de siguranță și, pentru cei care abia au făcut schimbarea, cel mai bine este să aleagă paturi joase, pentru a evita accidentele inutile în perioada de adaptare.

Paturile pentru copii ar trebui să aibă o structură robustă și rezistentă, deoarece, după cum știți, este mai mult decât probabil că aceștia nu îl vor folosi doar pentru a dormi și va deveni, uneori, un obiect de joacă, cum ar fi săritul pe el.

Noptiere - oferte

În ceea ce privește saltelele și pernele, deși știm că copiii dorm aproape oriunde, acestea trebuie să fie de o anumită calitate, care să garanteze un somn bun și o durată optimă. În plus, ar trebui să alegem materiale care să favorizeze odihna, de exemplu, dacă copilul dumneavoastră este foarte cald, țesături mai ușoare și mai respirabile.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un pat copii mici

Siguranță

Este de la sine înțeles că unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un pat pentru copii mici este legat de siguranță. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că un pat pentru copii mici ar trebui să aibă balustrade laterale, ceea ce va ajuta la prevenirea căderii copilului mic din pat, așa cum am spus și anterior. Aceste balustrade de protecție sunt recomandate doar în primele luni de adaptare, de la trecerea la pătuț la pat copii.

Este recomandabil să alegeți șine similare cu cele pentru pătuț, care nu sunt șine solide și plate, deoarece lenjeria de pat și pernele se pot prinde cu ușurință în ele și pot reprezenta un risc pentru copil.

Noptiere - oferte

De asemenea, este recomandabil să alegeți paturi care se află aproape de podea, ceea ce îl va ajuta pe copil să urce și să coboare cu ușurință, fără riscul de a cădea.

Design

De asemenea, este recomandabil să țineți cont de faptul că copiii mici trec de la un pat complet închis (pătuț) la un pat semiînchis. Prin urmare, este important să se mențină o coerență cât mai mare în ceea ce privește aspectul, senzația și experiența noului pat copii.

Cu toate acestea, dacă descoperim că copilul nostru este deosebit de entuziasmat de un anumit stil, atunci ar trebui să-l lăsăm să se exprime și, dacă este posibil, să mergem pe mâna lui.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite