Şefii egoişti au cariere de succes

0
0
Angajaţii agresivi avansează mai repede
Angajaţii agresivi avansează mai repede

Agresivitatea şi egoismul sunt cele mai bune calităţi ale unui lider, în timp ce bunătatea reprezintă o piedică la avansare, arată un studiu recent, citat de presa internaţională.

Cercetarea amintită demonstrează că persoanele altruiste sunt foarte bine văzute la locul de muncă, dar nu sunt considerate cele mai potrivite pentru a fi lideri. În schimb, persoanele egoiste au mai multe şanse să fie promovate decât altruiştii. Cercetătorii susţin că acest gen de persoane au mai mult noroc în carieră pentru că agresiunea implică putere, în timp ce tendinţele altruiste sunt percepute ca semne de slăbiciune.

Studiul efectuat de mai multe universităţi (Kellogg School of Management, Stanford Graduate School of Business şi Carnegie Mellon University's Tepper School of Business) a identificat personalităţile care se potrivesc cel mai bine cu funcţiile de conducere. Specialiştii au împărţit subiecţii în mai multe echipe şi au observat ce comportament au atunci când trebuie să administreze o sumă de bani.

Altruiştii sunt mai populari

Rezultatele arată că cei cu personalităţi „calde" sunt cei mai populari, dar sunt consideraţi slabi şi naivi. În schimb, oamenii cu personalităţi dominante şi agresive au fost catalogate drept persoane „alpha" (cu motivaţie internă puternică). „Persoanele egoiste par a fi mai dominante, iar această stare este mai potrivită pentru un lider, mai ales în condiţii de concurenţă. Subconştientul oamenilor asociază bunătatea cu slăbiciunea", a explicat coautorul studiului, Robert Livingston, modul în care sunt percepute persoanele cu diferite personalităţi. 

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite