Pilula contraceptivă pentru bărbaţi afectează "înotătorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii au descoperit o cale prin care să oprească spermatozoizii să se deplaseze, fiind, astfel, cu un pas mai aproape de conceperea pilulei contraceptive masculine, relatează Daily Mail.

Cercetarea a fost condusă de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Melbourne şi ar putea oferi, printre altele, o serie de indicii cu privire la posibilele cauze ale infertilităţii la bărbaţi.

Moira O'Bryan, conducătorul ştiinţific al cercetării, susţine că o astfel de pilulă contraceptivă urmează să inhibe gena RABL2, fără a se intenţiona modificarea definitivă. Aceasta este, de fapt, principala provocare a oamenilor de ştiinţă: redarea fertilităţii bărbaţilor, odată ce administrarea pilulei a fost încetată.

Studiul a fost realizat în colaborare cu universităţile Cambridge şi Newcastle din Marea Britanie.

Cercetările anterioare arată că o astfel de pilulă contraceptivă ar fi bine primită pe piaţă, iar un studiu a revelat faptul că 55% dintre bărbaţi ar fi dispuşi să folosească această metodă contraceptivă.

Pe de altă parte, arată Daily Mail, un studiu britanic publicat în 2010 susţine că femeile nu ar avea încredere în partenerii lor şi nu consideră că aceştia vor folosi această metodă zilnic, aşa cum este recomandat. În acest sens, alte metode contraceptive se axează pe mărirea duratei dintre administrări, cum este, de pildă, cazul injecţiei contraceptive pentru bărbaţi care ar urma să fie administrată doar o dată pe lună.

Un studiu efectuat pe o perioadă de doi ani, în China, a descoperit că injecţiile aveau o eficacitate de 95% în ce priveşte prevenirea unei sarcini nedorite.

O altă opţiune în ce priveşte contracepţia masculină este pilula care împiedică ejacularea şi foloseşte o serie de elemente regăsite în medicamentele împotriva psihozelor folosite în anii şaizeci, al căror efect secundar era aşa-numita "ejaculare uscată". Aceste substanţe paralizează anumiţi muşchi din sistemul reproducător masculin şi cauzează, în consecinţă, un blocaj temporar.

Daily Mail scrie că substanţele respective nu au un efect advers asupra libidoului, asupra performanţei sexuale sau asupra simţurilor, aşadar nu inhibă orgasmul masculin, ci doar împiedică eliberarea de fluide.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite