Operaţiile estetice vă pot întineri cu nouă ani. De câte aveţi nevoie pentru acest „miracol“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu trei operaţii estetice veţi arăta cu nouă ani mai tineri
Cu trei operaţii estetice veţi arăta cu nouă ani mai tineri

Un studiu recent relevă faptul că intervenţiile chirurgicale plastice pot „şterge", în medie, nouă ani din vârsta unei persoane.

Cuţitul chirurgical poate face adevărate minuni, spun specialiştii, mai ales dacă pacienţii aleg procedurile potrivite la timpul potrivit.

Un studiu recent efectuat la Universitatea din Toronto demonstrează că persoanele care apelează la anumite operaţii estetice pot arăta cu nouă ani mai tinere, potrivit „ABC News". Cercetările au avut drept subiecţi 53 de femei şi a şapte bărbaţi în vârstă de 60 de ani.

Pacienţii au fost supuşi mai multor intervenţii de lifting: 22 s-au îngrijit de faţă şi gât, 16 au avut parte, în plus faţă de cei 22, şi de un lifting al pleoapelor. Alţii, 22, au vrut să aibă în plus faţă de precendeţii şi o netezire a frunţii.

Poate era de aşteptat ca cei cu mai multe operaţii să pară mai tineri, în comparaţie cu cei mai „zgârciţi", însă efectele au fost cuantificate.

Astfel, după aceste intervenţii, medicii au constatat că persoanele care au suferit o procedură arată cu 5,7 ani mai tineri, în medie, în timp ce cei care au avut două operaţii arată cu 7,5 ani mai tineri. Pacienţii care au avut trei intervenţii au întinerit cu 8,4 ani.

Specialiştii îi îndeamnă totuşi pe cei care doresc să apeleze la aceste proceduri să fie realişti şi să se consulte cu medicul să vadă dacă acesta le confirmă aşteptările.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite