Obiceiuri zilnice care îţi pot schimba instantaneu viaţa în bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai impresia că viaţa ta nu e suficient de bună, atunci ar trebui să ţii seama de o serie de sfaturi care te pot transforma într-un om nou.

Vrei să îţi formezi obiceiuri zilnice care să îţi schimbe viaţa? Cea mai bună abordare este să începi cu cele mărunte, care te pot face mai fericit, mai sănătos şi mai productiv. Partea cea mai bună este că ai nevoie doar de câteva minute pentru a le îndeplini. Iată, mai jos, o listă de obiceiuri, întocmită de „The Independent“, care te pot ajuta.

Spală-te pe dinţi

Spălatul pe dinţi nu doar că este un obicei sănătos, ci este şi un obicei care îţi poate salva viaţa. American Dental Association arată că te poţi pune în pericol dacă nu te speli pe dinţi din moment ce lipsa acestui obicei poate să ducă la dezvoltarea unor boli precum demenţa, diabet şi chiar cancer.

Zâmbeşte-ţi în oglindă

După ce te speli pe dinţi ar fi indicat să te uiţi în oglindă şi să îţi zâmbeşti timp de zece secunde. De altfel, renumitul psiholog Robert Zajonc este de părere că schimbarea mimicii feţei duce şi la schimbarea felului în care ne simţim.

Scrie cea mai importantă sarcină a zilei

Decide-te care este cea mai importantă sarcină a zilei şi concentrează-te pe ea pentru a o duce la capăt.

Fă-ţi patul

Dacă îţi începi ziua prin acest mic exerciţiu de voinţă stima ta de sine va creşte devreme. Iar când vii obosit de la muncă nu va mai fi nimic între tine şi un somn bun.

Ascultă un podcast

Există multe podcast-uri pe teme diverse, mai lungi sau mai scurte, iar dacă nu ai timpul necesar să citeşti o carte atunci acestea sunt soluţii ideale pentru relaxare.

Îmbracă-te bine, dar nu precum toţi

Dacă locul de muncă îţi cere să te îmbraci în camaşă, atunci fă-o, dar mai adaugă ceva prin care să ieşi în evidenţă şi să arăţi cine eşti tu cu adevărat, într-un mod pozitiv. Aşa, cei din jur te va remarca, iar stima ta faţă de tine va creşte.

Fă ceva ce te face să te simţi inconfortabil

Adună-ţi curajul pentru a face ceva ce te scoate din zona de confort, cum ar fi vorbitul în public sau să saluţi pe cineva nou. „Tot ceea ce ţi-ai dorit e de partea cealaltă a fricii“, spune o vorbă.

Scrie

Scrie în fiecare zi ceea ce faci ca să poţi să ţii ritmul progresului, să te simţi bine şi motivat.

Plimbă-te mai mult

Specialiştii sunt de părere că plimbările dese şi scurte pot să te scape nu doar de problemele statului pe scaun, dar îţi vor da şi energie, îţi vor stimula creativitatea şi îţi vor schimba starea de spirit.

Spune „Nu“

Învaţă să refuzi cererile care nu ţi se par a fi realizabile sau pe placul tău. Poate că pare o modalitate de a lenevi, dar e o cale isteaţă de a-ţi manageria timpul şi spaţiul necesar pentru a-ţi atinge scopurile.

Fă exerciţii

Ai nevoie de doar şapte minute pentru a face o serie de exerciţii care să îţi devină rutină şi care să te ajute pe parcursul zilei. Nu e nevoie de jumătate de oră de exerciţii, ci doar de câteva minute pentru a pune corpul în mişcare. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite