O prezentatoare BBC şi-a găsit iubirea la Iaşi

0
0

Tessa Dunlop a povestit în cartea ei de memorii cum l-a întâlnit pe actualul ei soţ, acum 18 ani, în România. Pe atunci, el avea doar 12 ani.

Prezentatoarea BBC Tessa Dunlop (37 de ani), din Marea Britanie, şi-a lansat luna aceasta cartea „Pentru România, cu dragoste", în care dezvăluie povestea ei de dragoste cu actualul ei soţ, pe care l-a numit fictiv Vlad pentru a-i proteja identitatea.

Tessa a povestit că l-a cunoscut prima dată pe Vlad când el avea doar 12 ani, iar ea 19, pe vremea când era profesoară voluntară de limba engleză la Iaşi.

„Prima dată l-am văzut pe Vlad chiar în casa lui. Stătea la birou şi asculta Metallica la căşti. Avea 12 ani şi era slab ca un creion. Cu ochii lui mari, căprui, s-a uitat la mine şi m-a salutat. Când i-am răspuns în româna mea stricată, el m-a pus la punct într-o engleză perfectă şi s-a întors la Metallica", a declarat prezentatoarea BBC pentru cotidianul britanic „The Daily Mail".

Tessa Dunlop venise în vizită la elevul său Marcel, fratele de 22 de ani al lui Vlad, care urma cursurile de limba engleză predate de străini. „După ce Vlad m-a «expediat», m-am întors la bucătărie, unde beam ţuică alături de Marcel. Nici prin cap nu-mi trecea că tocmai îl cunoscusem pe cel care avea să-mi fie soţ", a adăugat jurnalista.

Deşi foarte scurtă, întâlnirea cu Vlad şi engleza lui perfectă au impresionat-o suficient pe Tessa pentru a insista ca acesta să-i devină elev. Şi a reuşit. Un an mai târziu, cucerită de talentul băiatului, tânăra profesoară a reuşit să obţină pentru Vlad o bursă de studii în Marea Britanie. În plus, i-a oferit cazare în casa părinţilor săi.

„Era înalt, slab şi frumos"

„Când a sosit, eu eram studentă la Oxford, începusem o viaţă nouă şi nici măcar nu-mi aminteam de ce chemarea lui Vlad a fost odată o idee atât de bună. De asemenea, părinţii mei n-au fost deloc încântaţi de prezenţa unui puşti român de 13 ani, mărunt şi monosilabic. După ce a absolvit cursurile, derutat de lumea opulentă în care păşise, s-a grăbit să se întoarcă în România şi timp de cinci ani n-am mai ştiut nimic despre el", şi-a continuat jurnalista povestea.

Tessa s-a întors pentru o vizită de două zile la Iaşi, când Vlad mai avea o lună până la majorat. „Ne-am întâlnit în piaţa centrală, într-o zi urâtă de noiembrie. Era înalt, slab şi uimitor de frumos. Atunci am ştiut că-l iubesc".

Peste alte 14 luni, Tessa a revenit la noi în ţară şi povestea de iubire a căpătat consistenţă. „În 2005, ne-am căsătorit la Iaşi. Îmi aduc aminte cum mama lui plângea şi mă acuza că i-am furat băiatul. Apoi, în 2008, la Londra, s-a născut fiica noastră", a încheiat
Tessa Dunlop.

"În 2005, ne-am căsătorit la Iaşi. Îmi aduc aminte cum mama lui plângea şi mă acuza că i-am furat băiatul."

Tessa Dunlop prezentatoare BBC

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite