Nouă motive pentru care celibatarii sunt mai fericiţi decât cei căsătoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile singure fac mai mult sport şi câştigă mai mulţi bani, dacă amână căsătoria pentru 30 de ani
Femeile singure fac mai mult sport şi câştigă mai mulţi bani, dacă amână căsătoria pentru 30 de ani

Pe lângă numeroase prejudecăţi legate de statutul celibatar al persoanelor care amână implicarea într-o relaţie serioasă, există şi probe potrivit cărora viaţa acestora pare a fi mult mai bună decât a celor care şi-au rostit jurămintele.

Întrebările veşnice despre statutul relaţiei, faţa care exprimă un soi de milă vizavi de cei care sunt singuri, prejudecata potrivit căreia femeile singure sunt fie „disperate”, fie este ceva în neregulă cu el, dar şi teoria care spune că bărbaţii sunt singuri ca să testeze terenul cât mai mult timp. Acestor impresii general împărtăşite, se adaugă şi dezavantajele financiare ale solitudinii. 

Studiile arată, însă, o cu totul altă realitate. Mai jos sunt nouă teorii demonstrate care înfăţişează o lume mult mai roz a celor care nu s-au grăbit spre căsătorie sau relaţii serioase. 

Oamenii singuri fac mai mult sport

Un studiu din 2004 arăta că femeile care nu au fost niciodată căsătorite dedică mai mult timp exerciţiilor fizice decât cele aflate într-un mariaj sau divorţate. Iar sportul ajută la eliberarea endorfinelor, care menţin constantă starea de bine şi de fericire. 

Bărbaţii şi femeile singure găsesc de lucru mai uşor

Un studiu al Universităţii de Stat din Chicago sugerează că persoanele neimplicate în relaţii amoroase se descurcă mai bine când vine vorba de găsirea unei slujbe. Raportul demonstra prin cifre: şase milioane de slujbe au fost pierdute de către americanii singuri, în 2009, în timpul crizei, dintre care 90% şi-au recuperat posturile după. În mod constrastant, doar 22% din americanii căsătoriţi şi-au reluat slujbele după recesiune. 

Oamenii singuri dorm mai mult

O organizaţie americană care se ocupă de problemele somnului arăta că atunci când lângă tine nu este cineva care să sforăie, să tragă pătura sau să scrâşnească din dinţi, dormi mai bine şi mai mult. 

Femeile sunt implicate în cauze politice

Un studiu din 2006 dezvăluia faptul că reprezentantele sexului frumos care nu şi-au găsit jumătatea semnează mai multe petiţii, participă la mai multe evenimente politice şi se implică în mai multe cauze politice decât cele căsătorite. Şi, potrivit lui Eric Klinenberg, autorul „Going Solo: The Extraordinary Rise and Surprising Appeal of Living Alone”, „oamenii care trăiesc singuri au un stil de viaţă mult mai prietenos cu mediul”. 

Oamenii care trăiesc singuri sunt independenţi

Când nu există o împărţeală a sarcinilor casei, înveţi să faci totul de unul singur. „Nu-ţi permiţi luxul să eviţi sau să amâni la nesfârşit”, spune Sara Eckel, autoarea volumului „It’s Not You: 27 (Wrong) Reasons You’re Single”. „Trebuie să te descurci în fiecare aspect al vieţii tale, de la situaţia financiar la ce se întâmplă în frigiderul tău, aşa că înveţi pe parcurs”, explica aceasta. 

Oamenii singuri pun satisfacţia celuilalt pe primul lor

Un sondaj realizat de site-ul matrimonial match.com arăta că 97% din celibatari consideră că este mult mai important să fie satisfăcut partenerul sexual, decât ei înşişi. 

Oamenii singuri sunt mai rezistenţi

În cartea sa, „Singled Out”, sociologul american Bella DePaulo arată felurile în care persoanele fără pereche sunt discriminate şi sugerează ulterior că aceste situaţii le oferă o putere unică, pe care persoanele dependente de partener nu o au. „Oamenii singuri sunt stereotipizaţi, stigmatizaţi şi ignoraţi, dar tot trăiesc fericiţi”, spunea aceasta. 

Oamenii singuri au mai puţine datorii

În jur de 21% din celibatari au card de credit, comparativ cu procentul de 27% al persoanelor căsătorite, fără copii. Când cei mici apar în ecuaţie, procentul creşte la 36%. 

Cu cât cineva rămâne mai mult singur, cu atât de mult vor fi răsplătiţi în relaţii viitoare

Oamenii care aşteaptă mai mult ca să se căsătorească se supun unei probabilităţi mult mai reduse de divorţ. De asemenea, femeile care aşteaptă până la 30 de ani sau chiar mai  mult să se căsătorească, ajung să câştige mai mulţi bani decât cele care se căsătoresc singure. 

Citeşte şi:

De ce îţi taie cheful de viaţă căsătoria de cursă lungă

Căsătoreşte-te de capul tău, până nu te căsătoresc alţii

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite