Motivele greşite şi dese pentru care oamenii se căsătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare minut, doi oameni din lume se căsătoresc. De multe ori, o fac pentru motivele potrivite: se îndrăgostesc şi vor să-şi trăiască restul vieţii împreună. Dar de şi mai multe ori, după cum arată statisticile, oamenii iau această decizie din motive complet iraţionale.

Când două persoane se grăbesc către altar înainte să-şi dea seama dacă sunt cu adevărat compatibili, riscă cel mai mare pariu al vieţii lor. Starea de bine de la începutul relaţiei nu garantează un happy ending, răbdarea fiind deseori recomandată. 

„Huffington Post” a publicat o serie de motive pe care oamenii le folosesc pentru a se căsători ori prea devreme, ori cu persoana nepotrivită. 

Toţi prietenii tăi sunt căsătoriţi

Este greu când simţi că toată lumea te lasă în urmă, în timp ce fiecare îşi urmăreşte drumul. Presiunea de a fi într-un cuplu există, fără dubii, dar la fel de bine există şi certitudinea că singurătatea poate să fie distractivă şi suficientă. 

Copilul este pe drum

Una este să muţi data nunţii într-o relaţie care durează deja de ani buni, alta este să te trezeşti în situaţi în care trebuie să faci asta. Copilul nu ar trebui să grăbească nimic. Divorţul va fi mai greu pentru cel mic decât experienţa unui părinte singur. 

Sexul interzis

Poate din cauza religiei, a culturii sau a virtuţii impuse aştepţi să te căsătoreşti ca să faci şi acel mare pas. Şi te-ai săturat de aşteptat. Dacă dragostea adevărată aşteaptă, atunci şi tu ar trebui. 

Este mai ieftin

Nu vreţi să locuiţi împreună înainte de nuntă, dar cheltuielile la comun vă vor face viaţa mai uşoară. Dacă vrei asta, ia-ţi un coleg de cameră, nu te grăbi spre altar. 

Ceasul ticăie

Graţie avansului medical, femeile pot avea copii şi mai târziu decât puteau generaţiile de dinainte. Iar dacă nu, poţi mereu să adopţi. 

Te ameninţă că pleacă

Presiunile asupra căsătoriei nu înseamnă că unul iubeşte mai mult decât celălalt, ci, mai degrabă, că unul are alte motive pentru care vrea acest lucru cât mai repede. Ia-ţi timpul de care ai nevoie, nu înseamnă că nu eşti implicată emoţional. 

Căsătoria din interes 

Sau parteneriatul, mai degrabă, pentru că asta ajunge să fie. Indiferent că este vorba de viză, de conturi bancare sau protecţie, indiferent care este motivul pentru o asemenea căsătorie, este complet greşit. Viaţa nu va deveni mai bună graţie beneficiilor, ci mai grea, din cauza unui trai forţat. 

Citeşte şi:

Despărţiri, împăcări. Şanse de reuşită

Căsătoreşte-te de capul tău, până nu te căsătoresc alţii

Cerere în căsătorie ca-n filme, la Constanţa. A cerut-o de soţie după ce a proiectat filmul relaţiei lor pe marele ecran

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite