Metoda inedită pe care  profesorii australieni o folosesc pentru a-i convinge pe copii să-şi petreacă timpul în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii australieni încurajează joaca în noroi pentru a-i convinge pe copii să iasă afară FOTO abc.net.au
Profesorii australieni încurajează joaca în noroi pentru a-i convinge pe copii să iasă afară FOTO abc.net.au

Cadrele didactice dintr-un oraşel australian au găsit o metodă inedită de a creşte entuziasmul copiilor pentru petrecerea timpului în aer liber, însă nu la fel de încântaţi au fost părinţii.

O dată pe săptămână, elevii de la o şcoală primară din Austria au zi de joacă afară, principala activitate prin care aceştia au fost atraşi fiind săritul în noroi. Încurajaţi chiar de către profesori, copiii au voie să se murdărească atât cât doresc. Conducerea şcolii a propus această iniţiativădin dorinţa de a creşte interesul celor mici pentru petrecerea timpului în aer liber, scrie abc.net.au

Ieşiţi la joacă alături de copii, preofesorii  îi încurajează să ţopăie şi să se rostogolească în mocirlă.

„Tot mai mulţi copii petrec tot mai mult timp în casă şi consecinţele sunt cu adevărat îngrijorătoare. Cred că beneficiile de a-i scoate pe cei tineri afară, dovezi clare din întreaga lume ale beneficiilor jocurilor în aer liber şi ale educaţiei în mijlocul naturii“, spune Dr Janet Dyment, expert în educaţie.

image

Specialiştii australieni care au iniţiat programul spun că acest mod de interacţiune îi ajută inclusiv pe dascăli să câştige încrederea copiilor şi să le  observe mai uşor abilitaţile pe care le-ar fi putut trece cu vederea în clasă. Singurii nemulţumiţi ar putea fi părinţii care îşi văd odraslele murdare din cap până în picioare.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite