Mesele de 39 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ritmul în care trăim ne obligă să mâncăm pe fugă. Un studiu realizat de compania President Cheese, citat de „The Daily Mail“, a ajuns la concluzia că, în medie, ne petrecem mâncând doar 39 de minute zilnic.

Pentru multă lume, masa de prânz înseamnă astăzi un sandvici înghiţit în grabă la birou, timpul mediu alocat fiind de 12 minute şi 49 de secunde. Micul dejun este şi mai rapid, doar 7 minute şi 20 de secunde. De fapt, prima masă a zilei constă, adesea, într-o felie de pâine prăjită înghiţită în timp ce ieşim pe uşă. În sfârşit, cina durează 19 minute, ceea ce înseamnă că, în total, alocăm celor trei mese zilnice doar 39 de minute şi 9 secunde.

Sondajul realizat de President Cheese arată că 45% din respondenţi sunt distraşi de alte activităţi în timpul mesei, iar 78% ar dori să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a savura mâncarea. Televizorul este foarte prezent în timpul meselor - 31% din respondenţi au recunoscut că se uită la TV în timpul micului dejun şi 53%, în timpul cinei.

„Trăim azi într-o societate preocupată de mâncare, iar documentarele culinare, bucătarii-vedetă şi cărţile de gătit n-au fost niciodată mai prolifice. Cu toate acestea, oamenii nu-şi rezervă timpul necesar pentru a savura mâncarea. Este foarte important să-ţi găseşti timp să guşti şi să apreciezi mâncarea, acest lucru fiind în legătură directă cu bunăstarea noastră psihică şi emoţională", a declarat psihologul Richard Woolfson. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite