Măghiranul, antidot pentru insomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măghiranul (Origanum majorana), cunoscut în popor sub denumirile de mărgean, maderan, mărgărean, mairan, este originar din Arabia şi Egipt. Planta este cultivată în grădini, preferând

Măghiranul (Origanum majorana), cunoscut în popor sub denumirile de mărgean, maderan, mărgărean, mairan, este originar din Arabia şi Egipt. Planta este cultivată în grădini, preferând solurile umede şi temperaturile ridicate. Poate fi întâlnită la liziera pădurilor şi pe dealuri.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă măghiranul sub formă de infuzie sau tinctură în combaterea insomniilor, migrenelor, anxietăţii, a rinitelor, cistitelor, ca şi pentru creşterea diurezei. De asemenea, planta calmează colitele stomacale, reglează ciclul menstrual şi poate fi folosită cu succes ca antiseptic, antispastic şi carminativ. Infuzia poate fi recomandată şi copiilor mai nervoşi.

Prepararea infuziei: o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită. Specialiştii recomandă consumarea a două-trei căni în fiecare zi, după mesele principale, în funcţie de afecţiune. (Liliana Ivan)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite