Articol publicitar

Tendințe în 2023 pentru aranjarea dormitorului

Publicat:

Dormitorul este cea mai intimă încăpere dintr-o locuință. Dacă pentru amenajarea camerelor de zi avem în vedere aspecte care țin de impresia pe care o lasă asupra oaspeților, pentru dormitor, design-ul și funcționalitatea spațiului trebuie să răspundă exclusiv preferințelor personale.

advert

În organizarea unei locuințe, spațiul rezervat dormitorului sau dormitoarelor este aproape obligatoriu separat de zona de zi fie printr-un vestibul, fie chiar prin amplasarea la un alt nivel – în cazul caselor cu etaj. Fără îndoială, această delimitare clară a zonei de zi și de noapte se face din nevoia de a crea cadrul care ne ajută să ne detașăm de cotidian și ne induce calmul și relaxarea pentru un somn odihnitor.

Aceeași stare dorim să o creăm și atunci când ne alegem elementele pe care le îmbinăm în design-ul interior.

Înainte de orice, preferințele personale pentru anumite culori sau stil nu trebuie ignorate... La urma urmei, indiferent care sunt regulile sau recomandările specialiștilor, camera în care ne trezim în fiecare dimineață trebuie să ne încânte privirea și să ne încarce cu energie pozitivă.

După cum știm însă, preferințele personale nu sunt întotdeauna statornice... Fie că realizăm sau nu, ele sunt puternic influențate de tendințele dictate de piețele, să spunem, mai evoluate în domeniul design-ului interior.

Vă propunem să trecem în revistă cele mai populare stiluri și elementele lor definitorii, pentru a putea crea la rândul nostru dormitorul la care visăm la noi acasă.

Stilul minimalist pentru mobila dormitor se numără printre favoritele anului 2023. Dacă pe vremuri, minimalismul se referea la un fel de austeritate inconfortabilă, în zilele noastre acesta se referă la simplitatea formelor, degajarea spațiului și păstrarea câtorva obiecte absout necesare.

Patul – piesa centrală – este cel mai adesea cu tapițerie cu aspect de catifea în culori calde, cât mai naturale. Noptierele, sistemul de iluminat și câteva obiecte de decor reprezintă acompaniamentul suficient pentru a respecta regulile minimalismului.

Dormitorul etno este o amenajare care ajunge în 2023 printre preferințele publicului. Este un stil îndrăzneț care, din prea mult entuziasm, poate fi greșit cu ușurință.

Iată câteva reguli de urmat pentru a merge la sigur atunci când alegem mobila de dormitor!

Stilul etno se referă la aducerea în cadru a unor accente inspirate din cultura altor popoare sau regiuni; este foarte important să nu amestecăm mai multe culturi, ci să ne decidem la una singură. De exemplu, accentele care compun stilul asiatic de inspirație chinez-japoneză sunt: stampele pe hârtie de orez, împletiturile fine din paie de orez, obiecte ceramice specifice (boluri, statuete), obiectele din bambus, textile din mătase.

Stilul etno african poate fi compus prin alegerea materialelor ca pielea și blana, motivele animale, dar și geometrice, în culori tari, măști și statuete decorative din lemn în nuanțe închise.

Dormitorul scandinav devine ușor-ușor un clasic. Ca și în cazul stilului minimalist, stilul scandinav se bazează mai ales pe texturi și culori naturale, nepretențioase. Ceea ce se urmărește prin adoptarea stilului scandinav este aspectul practic și confortul vieții de zi cu zi.

Pentru a-l respecta în amenajarea dormitorului nostru, trebuie să ținem cont de câteva lucruri: patul trebuie să fie piesa cu linii ferme care spun “stabil, confortabil, odihnitor”. Cadrul, cu tăblie tapițată, este de cele mai multe ori accentul cromatic al camerei. Dacă mobilierul care completează dormitorul, textilele și accesoriile sunt din paleta cromatică neutră (alb-bej-gri), patul este albastru, burgund, violet, sau o altă culoare care sparge monotonia.

Mai important însă decât topul tendințelor pentru dormitoare în 2023 este visul pe care fiecare îl are despre dormitorul său ideal.

Vă invităm să apelați la specialiști pentru mai multe idei și sfaturi de design interior pentru dormitoare de vis.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite