Simbolurile româneşti, motiv de inspiraţie pentru o colecţie de genţi dedicată Zilei Universale a Iei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără designer a creat, pentru al doilea an consecutiv, o colecţie de genţi pictate dedicată Zilei Universale a Iei, unde simbolurile tradiţionale se împletesc cu peisaje din zonele geografice ale României.

„Am realizat această colecţie la cererea clienţilor noştri, care şi-au exprimat dorinţa de a repeta experienţa colecţiei de anul trecut, RomânIA. De data aceasta inspiraţia a venit din arhitectura vernaculară, liberă bogată, expresia culturii unei comunităţi”, a explicat Armina Popeanu, designer şi fondator Lyria. 

Genţile pictate de tânăra în vârstă de 28 de ani redau simboluri şi peisaje din Delta Dunării, Dobrogea, dar şi simboluri arhitecturale cunoscute: Voroneţul, Castelul Huniazilor, Turnul Chindiei, dar şi Coloana Infinitului sau poarta maramureşană, atât de familiară. 

Produsele semnate de Armina Popeanu sunt 100% româneşti, realizate manual în fabrica de lângă Braşov pe care a achiziţionat-o în urmă cu doi ani, împreună cu o echipă de meşteri cu o vechime de 15 ani în realizarea de produse din piele. 

Colecţia dedicată Zilei Iei va fi disponibilă începând cu 20 iunie, iar preţurile sunt cuprinse între 489 şi 599 lei.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite