Rolexul unicat al lui Marlon Brando a fost vândut la licitație cu 5 milioane de dolari. De ce a fost suspendată tranzacția

0
Publicat:

Un Rolex GMT-Master rar, purtat de Marlon Brando în filmul emblematic "Apocalypse Now" al lui Francis Ford Coppola este unul dintre cele peste 100 de ceasuri de lux care fac obiectul unui proces civil intentat recent de ultimul proprietar al ceasurilor.

Ceasul Rolex care i-a aparținut lui Marlon Brando FOTO: X
Ceasul Rolex care i-a aparținut lui Marlon Brando FOTO: X

Rolex-ul lui Brando, care prezintă personalizări unice, a fost vândut la casa de licitații Christie's în noiembrie pentru peste 5 milioane de dolari, potrivit businessinsider.com.

Ceasul a provenit din colecția lui Mohammed Zaman, un om de afaceri din Oman care colecționează ceasuri de aproximativ 45 de ani, potrivit Christie's. Pe 6 noiembrie, 113 ceasuri din colecția sa, inclusiv Rolex GMT-Master, au fost scoase la licitație pentru peste 42 de milioane de dolari.

Însă tranzacția a fost suspendată după ce Zaman a intentat un proces la Geneva în legătură cu vânzarea, potrivit Bloomberg. Nu este clar ce problemă are colecționarul cu casa de licitații, dar ofertanților câștigători li s-a spus să nu facă nicio plată până la rezolvarea problemei juridice, potrivit raportului.

Prețul șocant al ceasului lui Brando - pe care fiica sa, Petra Brando Fischer, l-a vândut la o licitație în 2019 pentru 1,95 milioane de dolari - se datorează în parte caracteristicilor distincte ale ceasului, și anume gravarea numelui actorului pe spate și lipsa unui lunetaj.

În timp ce filma "Apocalypse Now", Brando a fost sfătuit de un membru al echipei de producție să își scoată ceasul pentru că "ar ieși în evidență", a declarat Brando Fischer, explicând povestea ceasului.

Legenda spune că actorul a protestat împotriva scoaterii ceasului, argumentând: "Dacă se uită la ceasul meu, atunci nu-mi fac treaba de actor".

În filmul din 1979, Brando a interpretat rolul colonelului Walter E. Kurtz, care devine un bandit într-o junglă izolată în timpul războiului din Vietnam. "Apocalypse Now" a fost nominalizat la opt premii Oscar, a câștigat premiul pentru cel mai bun sunet și pentru cea mai bună cinematografie și este considerat unul dintre cele mai mari filme realizate vreodată.

Marlon Brando și celebrul său ceas, în filmul ”Apocalypse Now" FOTO: X
Marlon Brando și celebrul său ceas, în filmul ”Apocalypse Now" FOTO: X

Echipa de producție a consimțit, dar Brando a ajuns totuși să scoată luneta ceasului. De asemenea, el a gravat pe spatele ceasului cu "M. Brando", folosind un stilou electric de gravură, a relatat The New York Times.

Ceasul Rolex, gravat de marlon Brando FOTO: X
Ceasul Rolex, gravat de marlon Brando FOTO: X

Rolexul a fost considerat mult timp pierdut până în 2019, când fiica actorului a scos ceasul la vânzare la casa de licitații Phillips.

În 1995, Brando i-a dăruit ceasul fiicei sale Petra pentru absolvirea Universității Brown, a relatat Times.

"Acest ceas este ca un tanc. Poți să-i faci tot ce vrei și va continua să meargă", își amintește Brando Fischer că i-a spus tatăl ei, potrivit raportului. "Vreau să îl ai ca amintire la cât de mândru sunt de tine".

Ulterior, Brando Fischer i-a dăruit soțului ei ceasul drept cadou de nuntă, iar ceasul a stat în casa lor ani de zile până când a fost scos la licitație.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite