Pantofii cu toc ar putea fi interzişi în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tocurile înalte creează probleme de sănătate, susţine deputatul rus care vrea să le interzică
Tocurile înalte creează probleme de sănătate, susţine deputatul rus care vrea să le interzică

Femeile din Rusia ar putea fi nevoite să renunţe în curând la unul dintre cele mai îndrăgite obiecte din garderobă: pantofii cu toc. Un deputat rus a înaintat o propunere legislativă prin care să interzică acest accesoriu vestimentar.

Deputatul partidului de centru-stânga Rusia Dreaptă Oleg Miheiev vrea să impună producătorilor de pantofi o dimensiune maximă de cinci centimetri pentru pantofii cu toc. El a trimit o propunere în acest sens Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, scrie Mediafax.

Dacă propunerea legislativă va fi acceptată, rusoaicele nu vor mai avea voie să poarte pantofi cu toc înalt.

Deputatul rus  este de părare că pantofii cu toc înalt, tenişii, espadrilele şi mocasinii sunt periculoşi pentru sănătate. Prin această propunere a dorit să atragă atenţia femeilor din Rusia asupra riscurilor la care se expun persoanele când poartă mult timp pantofi inconfortabili, a declarat pentru AFP deputatul rus.

”Pantofii ar trebui să aibă tocuri de doi până la patru centimetri, sau cinci centimetri maximum. Efectele negative ale purtării pantofilor foarte înalţi sau a pantofilor plaţi sunt în prezent recunoscute de experţii din lumea întreagă. Este necesar să schimbăm această tendinţă”, a explicat Oleg Miheiev.

Incaltaminte - pantofi - incaltari FOTO Shutterstock

”Sunt tinere şi nu se gândesc la astfel de lucruri. Colegele mele nu-mi mai vorbesc de o jumătate de zi după ce am făcut această propunere legislativă”, a pledat el, adăugând că aproximativ 40% din populaţia rusă suferă de platfus.

Propunerea deputatului a provocat deja o furtună mediatică în Rusia, iar multe femei au ameninţat că, dacă pantofii cu toc înalt vor fi interzişi, atunci vor purta doar asemenea pantofi, în semn de protest.

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite