O tendinţă fierbinte: foarfecele minune care spun „adio” vârfurilor despicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coafor

Foarfecele care se încălzesc până la 150 de grade Celsius şi care promit dispariţia vârfurilor despicate sunt ultima „nebunie” în industria frumuseţii. Dar tot ce este nou şi, mai ales, promite miracole, costă.

Creşterea părului lung în condiţii bune este mereu o provocare. Mii de soluţii şi de produse promit mici miracole care ţin de strălucirea, lungimea, creşterea şi întreţinerea părului, devenind aproape imposibil să alegi cu uşurinţă dintre acestea.

Stilistul Arsen Gurgov, al salonului Lous Licari din New York, are o metodă care promite o nouă revoluţie stilistică. Acesta tunde părul cu foarfece care se încălzesc până la 150 de grade Celsius, potrivit „Daily Mail”. Gurgov susţine că această metodă, obţinută cu sistemul Jaguar TC Thermocut, pune capăt vârfurilor despicate şi blochează umiditatea.

La prima vedere, perechea subţire de foarfece arată ca una obişnuită, exceptând micul dispozitiv de reglare al temperaturii. Stilistul spune că acest tip de foarfecă merge pentru un păr creţ, pentru că netezeşte vârfurile.

Gurgov foloseşte temperatura de 130 de grade Celsius pentru părul fin şi aproape 150 de grade Celsius pentru bucle. În general, cu cât este mai mare dauna adusă părului, cu atât cresc mai mult temperatura. Dar nu este singurul lucru care creşte. O astfel de tunsoare ajunge la 350 de dolari, în timp ce una care implică o pereche de foarfece obişnuite nu depăşeşte o sută de dolari, la saloanele exclusiviste.

foarfece

În ciuda temperaturii ridicate, stilistul spune că doamnele nu resimt acest lucru, pentru că foarfecele funcţionează ca o perie electrică. Experţii menţionează că sunt o soluţie potrivită pentru cei care nu vor să umble la lungimea părului pentru a repara daunele, dar şi că foarfecele nu pot repara la nesfârşit vârfurile despicate.

Gurgov spune că a petrecut o lună documentându-se pentru această descoperire şi că a pornit într-o adevărată expediţie pentru a descoperi instrumentele necesare.
„Ştiam ceva despre nişte oameni din Germania care puteau să-mi facă rost de astfel de foarfece şi pur şi simplu nu puteam să ajung la ele. Am fost şi în Rusia, şi în Anglia şi până la urmă am găsit o pistă către nemţi”, a povestit acesta periplul prin care a trecut. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite