O geantă microscopică, „mai mică decât un grăunte de sare”, se vinde cu peste 60.000 de dolari

0
Publicat:

O geantă microscopică „mai mică decât un grăunte de sare” a fost vândută cu 63.750 de dolari la o licitație, notează BBC. 

FOTO MSCHF via BBC News
FOTO MSCHF via BBC News

Este nevoie de un microscop pentru a vedea designul genții, obiectul minuscul măsurând doar 657 x 222 x 700 micrometri.

„Suficient de îngustă pentru a trece prin urechea unui ac, aceasta este o geantă atât de mică încât vei avea nevoie de un microscop pentru a o vedea”, au declarat cei care au creat geanta.

Colectivul de artă MSCHF, cu sediul în Brooklyn, este cunoscut pentru modelele sale controversate.

Printre acestea se numără pantofi care conțin sânge uman, pantofi de sport cu apă sfințită în talpă, un parfum care miroase a WD-40 și cizme roșii uriașe de cauciuc.

De data aceasta, colectivul a decis să ducă trendul genților mici la extrem.

„Există genți de mână mari, genți de mână normale și genți de mână mici, dar acesta este ultimul cuvânt în miniaturizarea genților”, a declarat MSCHF într-o postare despre geantă.

FOTO MSCHF via BBC News
FOTO MSCHF via BBC News

Geanta are marca designerului de genți de lux Louis Vuitton, dar nu are nicio legătură cu brandul.

Este realizată din rășină fotopolimerică și a fost creată cu ajutorul unei tehnologii de imprimare 3D, folosită adesea pentru a realiza modele și structuri mecanice minuscule.

În timp ce era în curs de creare, unele dintre micile mostre de genți trimise pentru a fi analizate de către marcă erau atât de mici încât au fost pierdute de echipa MSCHF, relatează revista Smithsonian.

Dar pierderea ar trebui să fie mai puțin îngrijorătoare pentru proprietarul noii genți, deoarece în achiziție a fost inclus un microscop cu afișaj digital.

Site-ul de licitații nu a listat prețul microscopului separat de geantă. Ofertele pentru acest obiect au început de la 15.000 de dolari.

În legătură cu utilizarea mărcii Louis Vuitton pe geantă, directorul de creație al MSCHF, Kevin Wiesner, a declarat pentru New York Times la începutul acestei luni că grupul nu a cerut permisiunea mărcii pentru a o folosi. „Suntem adepții școlii «cere iertare, nu permisiune»”, a spus el.

MSCHF a soluționat un proces cu Nike în 2021 în legătură cu vânzarea de către aceasta a unor adidași modificați care conțineau o picătură de sânge uman. De asemenea, face apel într-un proces privind marca Vans.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite