Lori și George, cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume, au murit

0
Publicat:

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume, Lori și fratele ei transsexual, George Schappell, au murit la vârsta de 62 de ani.

Lori și fratele ei George Schappell au murit la 62 de ani FOTO: bbc.com
Lori și fratele ei George Schappell au murit la 62 de ani FOTO: bbc.com

Cei mai bătrâni gemeni uniți din lume, Lori și George Schappell, au murit la vârsta de 62 de ani, scrie mirror.co.uk.

Lori și fratele ei geamăn George au murit într-un spital din Pennsylvania, cauza morții rămânând nedeclarată, potrivit necrologurilor lor online.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite și au împărțit 30% din creierul lor, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu vor trăi mai mult de 30 de ani. În timp ce Lori era aptă de muncă, George folosea un scaun cu rotile pe care geamănul său îl împingea.

George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowlingul cu zece popice, câștigând chiar și trofee.

În anii '90, Lori a lucrat la spălătoria unui spital, organizându-și turele în funcție de concertele lui George. Succesul de cântăreț de muzică country al lui George i-a dus în călătorii în jurul lumii, iar gemenii congenitali au reușit să viziteze Germania și Japonia, conform Guinness World Records.

Anterior, ei au ținut prima pagină a ziarelor când George, numit inițial Dori, a recunoscut că este transsexual. Ei au devenit primii gemeni uniți de același sex care s-au identificat ca fiind de genuri diferite, după ce George a ieșit public ca transsexual în 2007.

În acel moment, George și-a schimbat numele din Reba - un nume adoptat în onoarea idolului său Reba McEntire, deoarece nu-i plăceau numele lor care rimau - în George.

Gemenii au trăit independent într-un apartament cu două dormitoare din Pennsylvania, alternând între hobby-urile lor separate. Dormeau pe rând în camerele celuilalt și făceau duș separat, folosind perdeaua de duș ca o barieră în timp ce unul dintre ei stătea în afara băii.

În interviuri, Lori a vorbit despre importanța independenței și a intimității pentru ei. "Sunt aici în corp, dar asta e tot", a descris Lori. "Doar pentru că nu putem să ne ridicăm și să ne îndepărtăm unul de celălalt nu înseamnă că nu putem avea singurătate față de alți oameni sau față de noi înșine. Oamenii care sunt conjoinși pot avea o viață foarte privată".

Duo-ul a apărut la diverse emisiuni, inclusiv la Jerry Springer, The Maury Povich Show și The Howard Stern Radio Show.

În interviurile anterioare, atunci când au fost întrebați despre dorința lor de a fi separați, Lori și George au răspuns în mod constant cu un nu răsunător. " Absolut nu. Teoria mea este: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?". s-a exprimat George într-un documentar din 1997.

"Dacă iubești persoana cu care ești și o respecți, îi vei oferi intimitatea și vei face compromisuri în situațiile în care ai vrea ca ea să-ți ofere ție", a adăugat George.

Contrar previziunilor experților medicali care credeau că nu vor supraviețui după 30 de ani, gemenii le-au dovedit că s-au înșelat.

În 2015, ele au devenit cele mai în vârstă gemene unite în viață născute de sex feminin, depășindu-le pe Masha și Dasha Krivoshlyapova, care au decedat la 53 de ani.

Lori și George lasă în urmă pe tatăl lor, șase frați și numeroși nepoți și nepoate.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite