Articol publicitar

Încălțăminte de damă și pentru bărbați potrivită pentru orice ocazie: cum alegi modele care te pun în valoare

0
0
Publicat:

Între pantofi cu toc și sneakers, espadrile și pantofii derby, mocasini și cizme, există multe asemănări și diferențe. Sunt piese care creează stilul, care oferă outfiturilor o atingere personală, totuși ceea ce îți dorești în primul rand de la încălțăminte este confort. Există atât de multe modele de pantofi care pot fi potrivite unei anumite ținute că alegerea poate deveni extrem de dificilă în anumite situații. Pentru o selecție potrivită din toate punctele de vedere, este indicat să se țină cont că aceștia pot scoate ținuta în evidență și pot avantaja anumite părți ale corpului.

FOTO freepik.com
FOTO freepik.com

Preferințele personale, ocaziile sau designul articolelor, locul în care vor fi purtate și alte aspecte specifice trebuie luate în calcul în alegerea perechii de încălțăminte potrivite din toate punctele de vedere. 

Ține cont de morfologia corpului în alegerea pantofilor perfecți 

Ținând cont de morfologia corpului, unele modele de pantofi pot fi preferate în detrimentul altora, mai ales dacă este vorba despre modele de incaltaminte dama. Într-adevăr, bărbații nu sunt atât de pretențioși din punctul acesta de vedere, dar nici ei nu trebuie să-și neglizeje preferințele. 

Pentru o femeie de statură mică, sunt ideali pantofii care dau senzația de alungire a picioarelor, iar în acest sens sunt potrivite, fără doar și poate, modelele de pantofi cu toc. Pantofii cu toc le permit femeilor să câștige câțiva centimetri în plus și în felul acesta să obțină ținute stilate. Femeilor slabe le sunt recomandate cizmele cu toc sau pantofii tip stiletto, iar celor cu o morfologie rotunjită le sunt recomandate tocurile pătrate sau modelele de pantofi cu platformă. 

Și în cazul femeilor, și în cazul bărbaților, atunci când este vorba despre o persoană înaltă și subțire, aproape totul este permis când vine vorba de pantofi. Pot fi alese cizmele cu toc mic, balerinii sau espadrilele sau orice model de sneakers cu talpă plată. 

Pantofi pentru bărbați și femei adaptați stilului vestimentar 

Un alt criteriu important în alegerea modelelor de incaltaminte barbati sau femei potrivite se referă la stilul vestimentar. Acest lucru poate varia, bineînțeles, în funcție de activitățile desfășurate, de sezon sau de locurile în care vor fi purtați pantofii. 

Pentru un stil boem chic, femeile vor prefera cizmele din piele – mai ales pe cele din piele întoarsă – cu toc, cizmele înalte și sandalele cu toc. Bărbații caracterizați de acest stil vor prefera mai ales derby-urile sau modelele de sneakers care vor promova un aspect hippie șic. Cizmele Chelsea și cele Jodhpur vor aduce mult rafinament outfiturilor casual, însă este de preferat să fie asortate cu blugi pentru un aspect natural urban și modern în orice situație. 

Pentru un look clasic, dar plin de farmec, femeile vor alege pantofi cu toc înalt, balerini sau sandale cu toc, iar bărbații pot opta pentru pantofii clasici sau mocasinii în culori neutre. 

Pentru un look preppy, sunt preferați pantofii moderni și șic. Pentru femei, pantofii cu toc devin alegerea perfectă și de această dată, dat fiind că aceștia oferă un plus de personalitate și eleganță look-ului. 

Pentru un stil casual sau sport, atât femeile, cât și bărbații trebuie să se asigure că au în garderobă modele de sneakers și teniși asortați cu hainele pe care le preferă. În zilele călduroase de vară pot fi preferați papucii și șlapii care dau o notă de culoare ținutelor lejere. 

Eleganța absolută este oferită, în cazul femeilor, de pantofii cu tocuri înalte și vârf ascuțit – pantofii tip stiletto, în timp ce bărbații extrem de eleganți vor opta pentru modelele de pantofi richelieu cu linii elegante și un aspect impecabil. 

Alegerea pantofilor casual perfecți 

Pentru că stilul casual, relaxat este cel preferat de cea mai mare parte a purtătorilor, este bine să se aibă în vedere cele mai importante aspecte legate de alegerea modelelor de pantofi potrivite unei ținute confortabile și versatile. 

Garderoba unei femei trebuie să aibă, în mod obligatoriu, modele de sneakers, balerini, sandale și cizme scurte potrivite pentru orice sezon, iar din garderoba bărbaților care preferă acest stil nu trebuie să lipsească modele diverse de sneakers, loafers, modele casual de pantofi din piele și sandale. 

Balerinii sunt o opțiune feminină și extrem de confortabilă pentru ținute casual, iar aceștia pot fi purtați atât cu pantaloni scurți sau rochii și fuste, cât și cu clasicii blugi, iar sandalele sunt ideale pentru sezonul cald, atunci când în tendințe sunt rochiile multicolore cu detalii florale și cu designuri atractive și lejere.

Pantofii bărbătești din piele sunt potriviți și pentru ocazii mai formale, însă modelele casual pot fi asortate perfect cu modele de blugi sau pantofi chino pentru o ținută casual elegantă. Mocasinii sunt opțiunea elegantă și extrem de confortabilă perfectă mai ales pentru sezonul de tranziție, putând fi asortați cu blugi, cu pantaloni chino sau cu pantaloni în stil cargo, pentru ținute sofisticate și lejere. 

Dar pentru ținute elegante?

Nu există ținută feminină elegantă fără o pereche de pantofi cu toc, așa cum nu există ținută masculină elegantă fără pantofi Oxford sau Brogue. 

Femeile elegante trebuie să aibă în garderobă cel puțin o pereche de pantofi stiletto – pantofii eleganți prin excelență, aceștia putând fi purtați inclusiv cu rochii de seară sau fuste și pantaloni cu diverse croiuri. Pantofii cu toc kitten sunt alternativă confortabilă a pantofilor stiletto, iar cei cu platformă sunt ideali pentru femeile care doresc să adauge un plus înălțimii lor. În sezonul cald, sandalele cu toc reprezintă opțiunea elegantă de pantofi perfecți pentru rochii cu detalii elegante, cu straturi sau cu bretele subțiri. 

Pantofii Oxford sunt perfecți pentru bărbații care au un stil elegant clasic, în timp ce pantofii Brogue adaugă un detaliu sofisticat ținutelor masculine elegante, putând fi purtați și cu costume, și cu pantaloni în stilul smart-casual. 

În afară de aceste aspecte, este important ca în alegerea pantofilor potriviți să se țină seama de mărime, de culorile care sunt în tendințe sau de alte aspecte legate de preferințe personale, dar și de asortarea perfectă a pantofilor cu restul ținutei.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite