Imagini extrem de rare. Momentul în care un elan care își pierde coarnele VIDEO

0
Publicat:

În cea mai mare parte a vieții sale, Derek Burgoyne a fost un vânător de comori, parcurgând mlaștinile, pădurile și câmpurile deschise din estul Canadei în căutarea trofeului său prețios: coarnele de elan. Săptămâna trecută a avut noroc și a surprins cu o dronă cum un elan și-a pierdut coarnele.

Drona bărbatului a suprins trei elani, așezați într-un luminiș. Animalele au început să se agite în timp ce drona era deasupra, iar Burgoyne a dirijat-o să urmărească pe unul dintre ei, care încă avea coarnele.

Înainte de a le arunca, animalul a început să-și clatine ușor capul, iar imediat după ce coarnele s-au desprins, a luat-o la goană.

„Am mai văzut elani care și-au pierdut coarnele, dar acesta a fost un alt nivel", a declarat el pentru The Guardian.  

Canadianul cu coarnele de elan / Foto: Captură Video / The Guardian
Canadianul cu coarnele de elan / Foto: Captură Video / The Guardian

Elanul suferă modificări fizice pe măsură ce se instalează iarna și hrana devine mai puțină. Pentru a economisi energie, masculii mai în vârstă își pierd în mod natural coarnele atunci când temperaturile scad, crescându-le o pereche nouă în primăvară.

Coarnele căzute, împrăștiate pe solul pădurii, sunt frecvent observate atunci când zăpada se retrage, însă imaginile cu pierderea coarnelor sunt rare.

FOTO Captură video
FOTO Captură video

Luna trecută, un elan din Alaska a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce pierderea coarnelor a fost surprinsă de o cameră de luat vederi.

Dar imaginile filmate de Burgoyne sunt și mai semnificative pentru pădurar, care este un „vânător de coarne" de o viață.

„Îmi place să fiu în pădure. Este un exercițiu grozav și este distractiv să urmărești elanii pe timpul iernii și să le cauți șoproanele primăvara. Fiecare exemplar pe care îl găsești se simte ca și cum ar fi primul. Nu se învechește niciodată", a spus el.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite