FOTO VIDEO Armani Exchange a lansat bijuterii realizate din arme de foc şi gloanţe topite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Casa de modă Armani Exchange a realizat o colecţie de brăţări unisex confecţionate din metal reciclat, materie primă obţinută prin topirea armelor de foc şi a tuburilor de cartuş confiscate de poliţie.

Create în parteneriat cu „Liberty United”, un brand filantropic care produce bijuterii, care militează pentru reducerea violenţei provocate de folosirea armelor de foc în Statele Unite, brăţările au fost imprimate, fiecare în parte, cu seria armei din care au fost confecţionate.

O brăţară costă aproximativ 100 de dolari şi este disponibilă în două mărimi, 20% din profitul obţinut din vânzarea colecţiei urmând să fie donat programelor destinate reducerii violenţei armate, conform declaraţiilor reprezentanţilor casei de modă Armani Exchange. 

image

Împletitura cu aspect antic simbolizează unitatea, potrivit lui Peter Thum, fondatorul „Liberty United”, iar numerele unice sunt, probabil, cele mai marcante caracteristici ale accesoriilor. „Numărul acela este tot ce mai rămâne din armă. Este ca o urmă de ADN”, a declarat Thum.

image

O cercetare recentă arată că peste 30.000 de oameni mor, anual, în SUA din cauza armelor de foc, o treime dintre aceştia având sub 20 de ani. Din cele 30.000 de morţi, doar 10.000 figurează ca fiind omucideri. În comparaţie, sondajele arată că în Canada doar 200 de persoane mor în acelaşi fel, în cele mai multe părţi ale Europei, cifra este 150, iar în Japonia, aproximativ 50 de persoane mor, anual, din cauza armelor de foc. În SUA, se estimează că 283 de milioane de arme sunt deţinute de civili. 

Această linie de bijuterii se adaugă unei colecţii mai mari de inele, brăţări şi coliere marca „Liberty United”. 

Povestea „Liberty United” a început în urmă cu 14 ani, în timpul unei călătorii în Africa, unde Peter Thum a început să adune armele AK47 interzise pe continent, să le topească  şi să le recicleze, transformându-le în bijuterii. 

„Fiecare bijuterie reprezintă o armă care nu va mai ucide pe nimeni”, a spus Philip Crangi, designer „Liberty United”.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite