FOTO "Frumuseţea nu are gen": modelul transsexual care i-a întruchipat atât pe Adam, cât şi pe Eva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mesajul meu este: frumuseţea nu are gen. La sfârşitul zilei, frumuseţea rămâne frumuseţe”. FOTOGRAFII Daily Mail
„Mesajul meu este: frumuseţea nu are gen. La sfârşitul zilei, frumuseţea rămâne frumuseţe”. FOTOGRAFII Daily Mail

Modelul transsexual Carmen Carrera s-a lăsat fotografiat, nud, atât ca bărbat, cât şi ca femeie, de faimosul fotograf David LaChapelle, pentru a promova un eveniment dedicat ajutorării bolnavilor de SIDA.

În fantasticele capturi, Carrerra, în vârstă de 28 de ani, apare într-un decor utopic, în care interpretează două personaje: Adam şi Eva. 

Cele două postere par identice, singurul lucru care diferă fiind organele genitale ale modelului, făcute pe calculator în ideea de a lăsa întrebarea „este bărbat sau femeie?” fără răspuns. „Sunt Adam, sunt Eva, sunt eu”, se observă scris, în limba germană, pe posterele care o înfăţişează pe Carrera, dedicate evenimentului anual din 31 mai, „Balul vieţii”, cel mai mare eveniment caritabil organizat pentru persoanele infectate cu HIV.

„Genul nu ar trebui să conteze când vine vorba de exprimarea personalităţii. Sunt mulţi oameni diferiţi pe această planetă. Mesajul meu este: frumuseţea nu are gen. La sfârşitul zilei, frumuseţea rămâne frumuseţe”, spune Carrera. 

image

Posterul a fost inspirat de motto-ul „Balului vieţii” de anul acesta, „Raiul deliciilor pământene”, şi a împrumutat lucrarea artistului Hieronymus Bosch – o înşiruire haotică de trupuri goale şi scene din Rai, dar şi din Iad.

„Pentru mine trupul este ceva mai mult decât un obiect sexual. Este o casă frumoasă pentru suflet, pe care o celebrăm prin această fotografie”, declară fotograful LaChapelle, în vârstă de 51 de ani.

image

Prima şedinţă foto celebră a transsexualului Carrera avut loc în 2010. Născut Christopher Roman, transsexualul a început demersurile pentru operaţia de schimbare de sex în 2012, făcându-şi inclusiv o operaţie de mărire a sânilor şi o operaţie de micşorare a nasului. Cu toate acestea, nu se ştie dacă modelul şi-a făcut sau nu operaţia de schimbare de sex. Acesta a fost cooptat de agenţia de modele „Elite Model Management”.

Carrera îşi doreşte să rupă barierele între industria de modelling „normală” şi industria modelelor transsexuale. 

„Vreau să fiu precum Naomi Campbell sau Kate Moss. Nu vreau să mi se pună eticheta de «model transsexual». De ce trebuie să fim separate? Este o singură industrie: industria modellingului”, a declarat acesta. 

 

Citeşte şi:

FOTO Premieră în Marea Britanie: prima căsătorie între doi transexuali

VIDEO Conchita Wurst la Eurovision: „o persoană bolnavă“ ce stârneşte valuri de controverse

Dramatica poveste a travestitului care i-a fost dădacă lui Obama

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite