VIDEO Conchita Wurst la Eurovision: „o persoană bolnavă“ ce stârneşte valuri de controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conchita Wurst va interpreta piesa "Rise Like A Phoenix" la Eurovision. FOTO EBU
Conchita Wurst va interpreta piesa "Rise Like A Phoenix" la Eurovision. FOTO EBU

Transexualul în vârstă de 25 de ani ce reprezintă Austria la Eurovision 2014 a împărţit publicul concursului în două tabere. Pe de o parte, fanii apreciază faptul că Wurst susţine diversiatea şi are curajul de a-şi exprima liber sexualitatea, iar de pe altă parte, grupurile anti-LGBT (Lesbiene-Gay-Bisexuali-Transexuali) blamează abaterea de la convenţional.

Conchita Wurst, pe numele real Tom Neuwirth, va renaşte din propria cenuşă pe scena din Copenhaga, în a doua semifinală Eurovision, pe 8 mai, când vor evolua şi reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi Jacobsen.

Femeia cu barbă, după cum i s-a spus, şi-a propus nu doar să prezinte un moment artistic, ci şi să lupte împotriva prejudecăţilor şi să schimbe mentalităţile. „Competiţia înseamnă extrem de mult pentru mine. Cred că aveam 11 ani când mi-am dorit pentru prima oară să fac parte din Eurovision. Concursul a încurajat întotdeauna toleranţa şi acceptarea“, a declarat Wurst.   

image

În ciuda intenţiilor, vedeta a atras criticile celor care dezaprobă modul în care gândeşte şi se manifestă. Vitaly Milonov, unul dintre oficialii ce decid legile anti-gay din Rusia, consideră că Wurst este „o persoană bolnavă“ şi, drept urmare, le cere fanilor locali ai Eurovisionului să boicoteze show-ul. Mai mult, pe pagina de Facebook anti-Wurst, ce are peste 38.000 de utilizatori, face apel pentru ca femeia cu barbă să fie exclusă din competiţie. "Rusia se află printre puţinele ţări europene ce au reuşit să păstreze o viaţă de familie cu valori sănătoase şi normale, bazate pe iubire şi pe susţinerea reciprocă dintre femei şi bărbaţi", au justificat criticii Conchitei.  

„Trăim în secolul 21 şi nu înţeleg cum cineva poate spune astfel de lucruri“, a replicat vedeta la conferinţa de presă din Copenhaga. „Sexualitatea şi naţionalitatea sunt aspecte neimportante şi nu contează cum arată o persoană. De aceea am construit acest personaj“, a explicat Conchita factorii de influenţă ai competiţiei.



Renumit pentru numerele extravagante, campionatul european de muzică ajuns la a 59-a ediţie a susţinut mereu prestaţiile concurenţilor gay, Dana Internaţional fiind şi azi o emblemă a Eurovisionului.

CONCHITA WURST FOTO EBU
Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite