Dinastia conducătoare din Abu Dhabi este în fruntea clasamentului Bloomberg al celor mai bogate familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul al doilea a revenit familiei Walton, care deține lanțul de magazine Walmart.

bogatie citate jpeg

Familia Waltons nu mai ocupă primul loc în topul celor mai bogate familii din lume. O altă familie a devenit cea mai bogată dinastie din lume. Pentru prima dată, Casa Nahyan s-a alăturat clasamentului anual al Bloomberg al celor mai bogate familii din lume și a făcut-o chiar pe primul loc.

Cu o avere de 305 de miliarde de dolari, Al Nahyans din Abu Dhabi a depășit Waltons of Walmart Inc. cu 45 de miliarde de dolari. Un alt nou venit: Al Thanis, familia regală a Qatarului, ocupă locul 5. Petro-averile transformă afacerile globale ca niciodată. Toate cele trei familii din Golf, din clasament, sunt probabil mult mai bogate decât aceste estimări conservatoare.

Ca grup, cele mai bogate familii din lume au devenit mai bogate cu 1.500 de miliarde de dolari de la ultimul clasament, iar noile cifre din Orientul Mijlociu nu au fost singurele schimbări demne de remarcat. Printre cei mai mari câștigători și o altă dinastie: care este la generația a șasea de când se află în spatele brandului de lux Hermès, și care și-a adăugat 56 de miliarde de dolari la valorile deținute. Într-o lume în care averile din modă se fac în mod regulat și se pierd în secunde cripto, cele mai bogate familii din lume au prosperat în mare parte prin faptul că rămân împreună, unite de un simț comun al datoriei și de convingerea că vor fi mai bogați prin asta. Acest lucru a ajutat dinastiile să reziste în ciuda războaielor, recesiunilor, taxelor, învrăjbirilor de sânge și fiilor rătăciți. Piețele dinamice ajută și ele, dar cele mai de succes familii sunt fixate pe reperele generaționale, nu trimestriale, a spus Bob Gould, partener la Creaghan McConnell Group, care consiliază familiile de afaceri. „Ei joacă un joc pe termen mult mai lung.”

Top 5 cele mai bogate familii

Dinastia Al Nahyan din Abu Dhabi, al cărei reprezentant, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, este președintele Emiratelor Arabe Unite, a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bogate familii din lume în 2023, potrivit Bloomberg. Averea ei este estimată la 305 de miliarde de dolari.

Locul doi, potrivit agenției, a fost ocupat de familia Walton, care deține lanțul de magazine Walmart. Bloomberg îi estimează averea la 259,7 miliarde de dolari.

Familia Hermes, care a fondat casa de modă Hermes și continuă să o dețină, se află pe locul trei în clasament cu 150,9 miliarde de dolari.

Pe locul patru a fost familia Mars, care deține compania Mars, cu 141,9 miliarde de dolari. 

Familia Al Thani, aflată la putere în Qatar, a ocupat locul cinci cu 133 miliarde de dolari.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite